Helgen

Sämst uppdatering och ärligt har det inte hänt så mycket heller.

Varit i stallet morgon samt kväll så hon fått gå i skritten 2 x 40 min, lindat och fixat muggen som inte ser ut och finnas men har bestämt att hon får stå lindad denna vecka iaf. Så det blir helt bra.

Var på middag med mamma igår och hon frågade oroligt om jag skulle rida 140 nästa år. Jag undrade varför hon frågade och hon sa att hon läst på bloggen.

Skrev att jag har som mål att kvala till 140 sen om jag startar känns i nuläget ganska långt borta men eftersom jag har som mål att rida 130 så känns det som en självklarhet att ha som mål att kvala till 140 eftersom det "bara" krävs 2 nollor.
Ev. skulle det vara roligt om hon gick lite större klasser med någon annan men det beror lite på hur det går för oss nästa år.



Tror faktiskt hon har kapacitet för svår hoppning.

Film



Film från tränngen i onsdags.

GPA <3

Skulle vara roligt med en ny hjälm men jag trivs väldigt bra med de jag har faktiskt.
Älskar GPA hjälmar och om jag någonsin skulle börja rida dressyr så skulle jag få problem, ser jätte mobbad ut i andra hjälmar som tex. Malins Charles Owen hjälmar :P



En sån här GPA hjälm har jag när jag rider hemma.





En sån här GPA hjälm har jag när jag tränar och tävlar.



Om jag skulle köpa ny skulle det bli denna:

GPA Speed Air





GPA Highlite


Gillar inte den här nya GPA hjälmen och skulle inte betala runt 13 000 kronor för den.

(bild på GPA Speed Air samt GPA Highlite lånade från http://tavlingsryttaren.blogg.se/)


Vad har Ni för hjälm? Har Ni olika för träning och tävling?


Ryttargalan

Årets häst: Saint Amour.
Horse of Fame: Saint Amour

Detta var riktigt roligt och självklart tycker jag det är extra kul eftersom även min häst är efter Stakkato.

Har sett bilderna på från ryttargalan (www.hippson.se). Nu har jag ingen modeblogg men kunde inte låta bli, hur tycker ni?

Diss eller Diss

Lisen Bratt Fredricsson

Hiss eller Diss

Stina Lillje

Hiss eller Diss


Malin Baryard

Hiss eller diss (gillar inte klänningen men Malin bär dock upp det mesta)

Jessica Kürten

Hiss eller Diss


Jannike West

Hiss eller Diss

Marianne Lindsjöö, Ann Liwing och Helena Persson

Marianne: Hiss eller Diss
Ann: Hiss eller Diss
Helena: Hiss eller Diss


Snyggast av alla var nog Kristian Von Krusenstiernas sällskap




Ni kan läsa mer om galan på tex. http://www.hastmagazinet.com


Inte min dag..

Flu tror jag kände av muggen lite idag när jag skulle rida så blev ett skrittpass. Nu ska hon stå lindad 1 vecka, spelar ingen roll om jag tycker det är "bra" hellre att hon får stå någon dag till eftersom hon är så känslig.

Filmen är klar men vägrar ladda upp sig på youtube så det får bli imorgon istället, tvärr.


Kan de något om hästar?

Läste en intervju på Aftonbladet med Malin Baryard. Man undrar ju om de som intervjuar kan något om häst över huvudtaget.

"Travtränaren Åke Svanstedt är i fokus nu med misstankarna om att han använt elchocker som träningsmetod. Hur skulle det funka om det användes till exempel i ett hinder vid träning av hopphästar?"

"– Om du skulle ha el i ett hinder så tror jag inte att hästen skulle gå nära det igen, så jag har svårt att se det."


Ja vad ska man säga? Kanske att det är trist att ridsporten får så liten plats i media och när den väl får det så är det alltid folk som inte har någon koll som ska uttala sig. Varför inte låta en journalist med hästintresse sköta dessa intervjuer, någon borde det ju finnas?!!

Läs hela intervjuen på http://www.aftonbladet.se/sportbladet/ridsport/article6189897.ab


Hoppträning för Micke

Årets sista träning, vi hoppade inte så mycket men hon kändes fin. Micke tyckte hon var fin så det var kul :)

Började med att travhoppa ett räcke, jag hatar det och Flu har iaf hatat det tidigare och börjat galopperat 3-4 galoppsprång innan bommen vilken hon inte gjorde idag. Hon börjar lära sig och nu var hon riktigt rolig att travhoppa, hade koll på bommen + hindret :D


Fina Super Fly

Sen hoppade vi 2 studs, 1 galoppsprång till oxer och sen bom direkt efter. Detta löste hon väldigt bra (även fast hon var jätte rädd för hörnet). Malin fick inte med på filmen när hon tvärvände innan hörnet en gång och började resa sig men kickade på henne lite med innerskänkeln och sen skötte hon sig perfekt. Hoppade väl och jag tyckte detta var en lagom träning som sista för i år. Trist att det är slut nu men ska vara igång igen till 20 januari då vi "officiellt" startar igen, finns chans att komma veckan innan eller så om jag vill :)


<3

 
<3


Film från träningen kommer imorgon :)

Hoppning

Igår var jag och Malin i ridhuset med Flu. Vet inte riktigt var det var med henne, hon var tittig på precis allt (tror det var lite överskottsenergi).

Hoppade 2 små räcken som en 8:a. Kickade efter hindret när jag skulle byta galopp och när vi höjde ena räcket 3 hål var det tydligen skit kul. Hon verkligen sög på hinder men man kände ändå att hon var tittig, var bara bommar :P, hindret är kanske nu max 80 cm och hon hoppar nästan hinderstödet och drar iväg och brallar och busar. Malin stod bara och garva, haha. Kom ett par gånger till och lite lugnare var hon men kanske inte helt avslappnad.

Satt faktiskt ganska bra innan hindret men måste passa mig så inte axlarna åker fram. Ikväll är det träning hos Micke :)



Kan ju inte klaga på hennes framben iaf :P

Måste bestämma mig

om jag ska med och fira nyår i Helsingborg. Det är Daniel Zetterman som annordnar med middag på Level och sen festen som kommer hållas på Tempel. Hotellet är Elite Hotel Marina Plaza som tydligen hade Late check-out enligt Danne sa Vickan.


Apropå Zetterman så skriver Alex blogg på http://www.stockholmhorseshow.com/blogs/alexanderzetterman
Väldigt roligt att läsa tycker jag.


Skrittmaskin

Igår var jag med pappa och kollade på ett hus och sen var vi till mormor så det blev sent i stallet. Flu fick gå 30 min i skrittmaskinen medans jag mockade och fixade. Sen fixade jag med muggen som ser mycket bättre ut, ingen feber hade hon. Lindade och sen fick hon ha BackOnTrack över natten.

Karin sa att istället för att hon går i skritten vid 8 tiden så får hon gå innan lunch nu så det blir lite mer utspritt, hon tycker i alla fall inte det är konstigt att vara inne hela dagarna (trodde jag inte heller) så det är skönt. Hoppas hon kan börja vara ute till helgen, bara det kan sluta regna!!

Imorse var jag där en sväng och det börjar se riktigt bra ut.

Fina Flu

Igår red jag i regnet, fattar inte hur det kan komma så mycket vatten. Helt otroligt. I alla fall så var hon pigg och lite tittig men kändes väldigt mjuk och lätt i handen. Hade ställt fram en sockerbit längs 4-kanten som jag rullade över i galopparbetet, hon tyckte den var lite läskig först eftersom det blev en liten skugga så hon hoppade säkert dubbelt så högt mot vad hon behövde men så länge hon hoppar de tittiga sakerna utan mer tvekan än så är jag riktigt nöjd.

Så jobbigt när allt blir så skitigt bara tycker jag, tar så lång tid att göra ordning efter passet.

Tvättade och fixade med muggen så hon stod med BackOnTrack samt bandage över natten. Var där imorse och tog av.


Fått en kommentar om att man inte behöver hålla torrt vid mugg och kommentaren var såklart anonym men självklart man måste hålla det torrt och rent! Läs mer på Agrias hemsida eller prata med vilken veterinär som helst!
Min granne äger en hästklinik, är professor och har föreläsningar utomlands så väljer att lyssna på honom och hans kollegor :)



Ska förhoppningsvis till ridhuset ikväll och hoppa en serie och en oxer med vattenmatta hade jag tänkt.

Bloppis del 2

Vi fortsätter med bett. Vid intresse så maila mig på [email protected] 
Köparen betalar frakten eller så kan alla saker hämtas i Sigtuna (norr om Stockholm) eller i Uppsala.

Flippanbett

Flippanbett stl 14 cm
Bra skick, använt 1 år sedan hängt i värmeförråd.
Pris 1600 kr


Pessoabett från Globus

Tvådelat rostfritt pessoabett stl 13,5 cm. Pris 100 kr



Pessoabett 

 
Tvådelat pessoabett stl 14,5 cm. Pris 100 kr


Tränsbett mässing



Tvådelat tränsbett i mässing stl 12,5 cm. Pris 100 kr

"Westernbett"

Stl 13,5 cm Pris 150 kr

Rakt tränsbett

Stl 14 cm Pris 70 kr


Rakt tränsbett

Stl 13,5 Pris 70 kr


Tränsbett
 
Stl 13 cm Pris 50 kr

Tränsbett

Stl 14,5 cm Pris 50 kr

Tränsbett

Stl 13,5 cm Pris 50 kr


Mugg

Tänkte skriva om hur jag gör för att behandla mugg.

Börjar med att först raka bort allt hår så det blir lättare att tvätta och hålla rent. Viktigaste när man har fått mugg på sin häst är just att det är rent, tort samt mjukt. Håller även koll på tempen samt eventuella svullnader. Är hästen inte halt kan man rida som vanligt, annars måste man kontakta veterinär.

Jag tvättar min häst med Klorhexidin Schampo eller Hibiscrubb, detta ska sitta i ca 10 minuter innan det är dags att skölja bort. Skölj borta noga, det är väldigt viktigt att allt försvinner.

Sedan är det dags att torka, jag torkar alltid med papper och det brukar gå åt en halv rulle. Även här är det väldigt viktigt att det blir torrt eftersom muggen trivs när det är fuktigt.

Jag har köpt en mugg och karledssalva på Hööks som var ganska ny i sortimentet men som jag tycker verka fungera bra på min häst i alla fall. Man ska stryka på ett tjocklager med salvan och sedan ha benet lindat.

Jag lägger på en kompress och lindar sedan med bomull. Därefter lindar jag med en gasbinda och avslutar med en Flexlinda (självhäftande linda).

Visar processen nedan i bilder på hur Super Flys mugg ser ut.



Muggen innan jag gjort någonting (har rakat bort håret)


Nu har jag tvättat och låter det verka 10 minuter innan det är dags att skölja



Har sköljt bort samt torkat torrt. Nu är salvan på.


Lindad och klar för boxen. Upprepar samma process ikväll efter jag ridit.

Morgonfix och morgonmys

Varit i stallet ca 2 timmar på morgonen. Muggen ser bättre ut vilket känns jätte skönt. Flugan fick gå 30 min i skritten medans jag mockade.
Trots att hon har rätt stor box, 3x6 m så är det ändå lätt att mocka eftersom hon är ganska renlig av sig.


Flugans box nymockad

Tips till er som har en uttråkad häst är att skaffa en boll. Min häst älskar sin boll, jag fyller den med krafft och så går hon runt och puttar den fram och tillbaka :)
Tidigare var det ofta väldigt blött i boxen och blött i stallgången för hon stått och lekt med vattenkoppen istället, andra hästar börjar kanske tex. krubbita.


Flugans boll

Hämtade henne från skritten och hon verkade ganska nöjd. Jag betalar för att personalen har henne i skritten måndag-fredag och sen på helgerna fixar jag själv. Inte varje dag hon går i skritten men nu får hon göra det eftersom hon står inne p.g.a muggen.


Perfekt tajming. Skritten vänder och hon har gått 30 min


Dags att hämta in världens underbaraste häst. (Skrittmaskinstäcke från Horze)

Tvättade och fixade muggen, skriver ett inlägg om hur jag gör senare.


Mys innan jag åkte hem. <3

Mål 2010

År 2009 var ett ganska bra år men jag nådde inte mitt mål som var att rida 130 cm. Har tyvärr haft en del skador som gjort att jag missat mycket tävlingar, blev bara 1 tävling i april, 1 i juli, 1 i augusti samt 1 i september. 
Däremot har hon utvecklats enormt i psyket samt ridmässigt, gått från att Micke var tveksam till att jag skulle lyckas få ordning på henne då han tyckte ridbarheten på henne var hemsk och rådde mig att köpa "prinsesshästen" istället till att de flesta som sett henne från Tysklandstiden eller i början av Sverigetiden tycker att det är en enorm skillnad på häst.

2008 red jag första tävlingen slutet på juli, då red jag 90 cm och 1 m och avslutade året med att rida någon 110.

2009 debuterade jag 120 och var felfri, på 3 starter i 120 var jag kvalad till 130.
I år har jag 14 placeringar upp till 120 cm och har startat 125 cm.


Det här är mina mål för 2010:
* Starta 130 och kvala till 140
* Stärka henne mer i galoppen samt få henne ännu mer ridbar
* Åka på fler meeting
* Träna på att sitta ner i anridningen samt öva ögat mer i ett högre tempo
* Hoppa mycket låga men breda oxrar hemma
* Träna mycket på tittiga hinder



Roland Thunholm tog denna bild på oss när vi red 110 cm i Västerås.



Underbara häst

Hon var såå himla fin idag :) Lite seg i början av passet och ville inte riktigt ställa åt vänster i vänstervarvet. Gjorde mycket avsaktningar och tempoväxlingar. Red fram ute och sen red vi på banan. Red ca 45 minuter och i slutet var hon fiin :)

Red mestadels av galopparbetet utan stigbyglar, väldigt nyttigt tycker jag. Bra för balansen men sen tycker jag att jag kommer ner lite bättre i sadeln och kan inverka mer med min sits då.


Så söt när man galopperat och ska skritta och ger henne långa tyglar så börjar hon trava ett par steg och sen börjar hon galopper (som hon säger att hon vill jobba mera ;) )
Min häst gillar att arbeta och mår som bäst och är som nöjdast då, därför kommer jag inte låta henne ha någon vintervila. Vi kommer istället ha en liten vila från hoppningen men jag kommer rida/tömköra/skrittmaskinen i alla fall. Dock kommer vi trappa ner någon vecka så hon går "på halvfart" men inte stå helt. Sen har vi haft så mycket ofrivilliga viloperioder i år så är hon okej vid vet. checken så kommer hon som sagt att gå hela vintern men få ta det lite lugnare.

Muggen såg mycket bättre ut och knappt någon svullnad alls :) Tvättade och fxade så nu står hon med bandage samt Back On Track hasskydden.


Min sötnos <3

Morgonen

Varit  stallet och haft Flugan i skritten 30 minuter, tvättat muggen, torkat, salva och bandage. Mockade och la in lite hö + krafft i hennes boll så nu är hon nog nöjd ett tag :)

Ska iväg nu så det blir ridning först ikväll.

Bloggtips mm

Igår red jag ett kortare pass på Flu, inget speciellt.

Idag tömkörde jag ca 30 min (tyvärr) skulle slutat efter 20 min då hon var så duktig. Men men fick ett ryck på slutet och reste sig och höll på, less jag blir men fick henne att gå på så vi iaf kunde avsluta någorlunda bra.

Muggen är tillbaka :( Nu blir det ingen hage på ett par dagar och bandage mm. Hoppas det ser bättre efter helgen annars får jag väl gå över till grannen och be honom komma ner till stallet :/

Bloggtipset

En del av er läser säkert Mikaela Zimdahls blogg, om inte så gör det ;)
http://tavlingsryttaren.blogg.se

I alla fall så är det mycket frågor på hennes blogg vart hon köpt och bytt sina hästar. Det har hon gjort på Tallbackagård i skåne hos Frida Tinglöf. Hittat hennes blogg och den kommer jag följa, hon skriver väldigt bra http://fridatinglof.blogspot.com/


Tips!

Vissa hästar är ju känsligare än andra, min är ganska känslig för det mesta faktiskt. Tror det beror på att hon är uppväxt utan hage och bara stått i box och blivit riden i ridhus (utebana).
I alla fall så kan hon få skav vid skänkeln när man har klippt henne och Derma Gel är riktigt bra att ha på där då. Pälsen växer ut igen och den fungerar verkligen :)

Flugans skav brukar aldrig bli så allvarliga för jag stryker på Derma Gel så fort jag ser att det är på gång men värt att tänka på är att man faktiskt kan bli dömd för djurplågeri om man tex. är ute och tävlar och hästen har fula skav.



Derma Gel



Hydrogel innehållande antiseptiska örter för snabb och intensiv hjälp vid mindre skador. Barriäreffekt för extra skydd mot förorening. Derma Gel ger, och underhåller fuktigheten i huden, underlättar rengöring och avlägsnande av död vävnad, stimulerar återväxten av hår samt håller huden mjuk.


Köp hos http://www.engnor.se/


Derma Gel innehåller ej steroider och kan användas på dräktiga ston och tävlingshästar! Pris ca 190 kr

Spännet på grimman

Jag vill att spännet på grimman ska sitta utåt, i stallet envisas de med att sätta det inåt och jag blir lika irriterad varje gång. Har alltid fått lära mig att spännet ska vara utåt så det inte skadar hästen nu säger hon som äger stallet att den spänns inåt så de inte ska fastna..


Bild från www.hooks.se

Ska köpa en ny grimma så jag slipper detta problem. Hade liknande hemma (ingen fölgrimma men) i stl FULL fast den var tyvärr för liten för henne. Då har jag inga spännen på hennes grimma och slipper problemet så kan hon ha en sån i hagen.


Så här tycker jag man har en grimma!
Bild lånad från http://www.hedmanshast.se/

Hur har ni spännet? Kanske jag överreagerar eller?

Hoppträning för Lotta

Var träning för Lotta då Micke skulle hämta en häst. Framridningen var kaos, Flu var jätte spänd och tittig, rädd för varje hörn och vågade inte gå utanför något av hinderna på kortsidan. 3 av 4 hästar som tränade var väldigt på tårna och stressade upp varandra, när min slappnade av lite kom en häst och nästan stusade över henne och så höll de på. Trodde aldrig jag skulle få henne att hoppa så bra som hon ändå gjorde. När jag skulle galoppera förbi hörnet och runda hindret så tvärnitade hon och började backa och slängde sig. Regnade ganska mycket igår så det lät och droppade vatten in i ridhuset så som Lotta sa när jag sa att de var lite tittiga och spända - Det är en sån dag idag.

Vi började hoppa fram i högervarv på studsen sen var det 2 galoppsprång och sen studs. Skulle tänka på att sitta hela vägen, även över studsen. Fick till ett par gånger riktigt bra, tänka på att inte glömma benen när hon börjar bli lydig. Bytte varv och då var det lite läskigare att galoppera förbi det hörnet men hon var duktig :) Hoppade bra även här.

Sen skulle vi hoppa 3 hinder som en 8 a. Flu var jätte duktig. Sen bytte vi varv och det kändes bra men när jag skulle hoppa det smala planket med vatten under kastade hon sig åt sidan. Hon tittade på hinder, det som var bakom och att jag hade kvar henne för mycket i handen. Hoppade om och sen hoppade jag 2 ggr till i andra varvet. Hoppade sista gången ca 110, helt otroligt vilken skillnad på häst. Sånna här övningar klarade hon inte för 1 år sen, gick inte och svänga hon blev stressad och studdsade runt.

Lotta sa efter att hon var lite orolig för oss med denna övning då väggen kommer så fort men hon sa att jag hade jätte bra koll på henne efter hinderna och även på studsen och att det är stor skillnad på häst. Lotta tycker jag är lite för snäll mot henne, ska bli lite mer som en tiger *haha*. Värt och tänka på dock för ger jag henne ett finger kommer hon ta hela armen..







Köpa häst?

Saluhästvisning på Jälla Ridsportcenter Lördagen den 5/12!

"Vår idé är att erbjuda ett färdigt koncept för säljare och köpare där vi samlar hästar och spekulanter, marknadsför hästarna samt arrangerar visning och provridning på plats. Detta hoppas vi ska förenkla hästköpet både för säljare och köpare!

Visningen delas in i 3 olika grupper där det först visas ridna hästar, sedan toppstammade föl och avslutningsvis löshoppning och gångarter av lite yngre hästar 1-3 år gamla.

Målsättningen är ett arrangemang som är attraktivt för olika kategorier och prisnivåer av hästar lämpade för sporten."
 

Rolig idé tycker jag, perfekt om man är ute efter häst. Jälla ligger strax utanför Uppsala.
Bland annat är Cornesco till salu, en av Sveriges bästa 6 åringar. Gått bla Falsterbo och unghäst VM, han är 158 cm men för en liten ryttare tror jag att detta är en super häst. Han vann 120 i sommras när jag var placerad 5:a med Super Fly.



Sett denna ute på en del tävlingar och han är rädd om sig, ärlig och modig.

Gå in på www.stallse.se för mer information.





Underbara Flu

Igår var hon och jag sams hela passet förutom en liten brall men de var inget att bry sig om. David sa att han får hjärtestopp när hon gör så. Haha men de var inte så farligt. I början tyckte jag hon var lite otäck när hon höll på men man vänjer sig och lär känna dem. Måste välja mina "strider" med henne, börjar jag bråka på henne i fel lägen blir det bara att hon tycker det är roligt och gå och skygga för saker men ignorerar jag vad hon gör så glömmer hon bort att hon var rädd.

Red ca 45 minuter ute igår och tränade på avsaktningar. Hon var duktig, lite svår att ställa innåt i vänstervarv och ville inte ta stöd på yttertygeln men på slutet gick det väldigt bra. Skuttade över en låg sockerbit ett par gånger och tränade på och sitta :)


Puss på dig min lilla gurka <3

Globen 27-29 november


Dessa rider för Sverige när det är dags för Stockholm International Horse Show i Globen den 27-29 november.


HOPPNING

Rolf-Göran Bengtsson
Helena Lundbäck
Svante Johansson
Henrik von Eckermann
Alexander Zetterman
Helena Persson
Linda Heed
Niklas Arvidsson
Malin Baryard Johnsson (egen plats av arrangören)

Läs mer på

http://www.tidningenridsport.se/Article.aspx?m=45207&a=269588

Måndag

Igår red jag på banan, red på tredelat bett och det var länge sen jag red på det. Hon kändes väldigt lätt i handen och genomriden, det som är problemet är när hon blir rädd att det är svårt att få kontroll. När en smällde i en bildörr var jag på kortsidan och då flyger hon upp i luften och brallar och jag får henne lugn när vi nästan är på andra kortsidan. Känner att hon utnyttjar situationen när jag rider henne på vanligt tränsbett och hon kastar sig och skyggar för saker hon egentligen bara går förbi annars. Var på dåligt humör igår och det kan nog också påverkar eftersom jag har ett sto :P

Kände mig irriterad över att jag får ont i ryggen när jag rider. Sen har jag fått tillbaka att det hugger i bröstet, ryggen och nacken när jag andas.

Flu och jag blev osams när hon reste sig när vi skulle gå från paddoken så jag hoppas hon tänker vara snäll ikväll.


Hoppning

Var uppe hos Naffe igår och hoppade. När jag började värma upp så var hon riktigt fin, i skritt och trav. Sen när det var dags för galopp så var hon pigg. Ville inte ta stöd på tygeln, gick och skakade på huvudet och små bralla och skygga för "ingenting". Så jag lät henne galoppera på framåt i ca 10 minuter bytte varv med byten så efter det gick det att börja rida lite mer.

Tränar på att sitta ned innan hinderna och kommer träna detta mycket under vintern. Lotta sa att det är viktigt om jag ska upp i klasserna och jag vill rida 130 till nästa år och kvala till 140 så nu ska jag kämpa på.

Överskottsenergin satt kvar till hoppningen och även fast det bara var ett räcke på 50 cm med 2 bommar så hoppar hon kanske 110 cm första sprången, haha man känner så väl innan att det kommer bli ett jätte språng.

Höjde upp lite men hoppade max 80 cm. Sista gångerna kom det naturligt att sitta ner innan hinderna och med bra känsla.



Längtar till sommaren!


En note till mig själv: Be Micke om Johns nr till Naffe.

Bloppis del 1

Börjar med täcken, hinner inte lägga ut allt idag tyvärr. Vid intresse så maila mig på [email protected] 
Köparen betalar frakten eller så kan alla saker hämtas i Sigtuna (norr om Stockholm) eller i Uppsala.


Hansbo Kombitäcke

Ett klassiskt svettäcke stl 145 cm. Helt och rent men använt. Pris 200 kr.


Thermo Master vintertäcke


Ca 300 gr foder, strl. 145 cm, tillhörande hals i stl FULL. Lagat på ett ställe.
Pris 450 kr


John Whitaker Sammetstäcke





Tävlingstäcke med matchande schabrak. Täcket är stl 145 cm och schabraket stl FULL. Täcket endast använt fåtal gånger.
Pris 1 000 kr

John Whitaker Sammetstäcke



Tävlingstäcke med matchande schabrak. Täcket är stl 145 cm och schabraket stl FULL. Täcket endast använt fåtal gånger.
Pris 1 000 kr


Thermo master regntäcke



Fodrat regntäcke stl 145 cm. Pris 200 kr


Horseware Rhino



Innetäcke 300 g Blå/vit rutigt stl 6´6 (145 cm)
Otvättat 300 kr


Har 4 täcken till men vet inte storlek på dem så ska kolla upp det och lägger ut mer av min bloppis i veckan.


 
 

Pigg pålle

Red på morgonen idag och hon var pigg, hehe tror hon tyckt de varit lite trist att vila i två dagar.

Red ganska länga och hon var fin men lite busig.

Bloppis

Postat av: Pernilla

Förresten, om du har några roliga hästsaker, typ täcken, träns, schabrak o sånt som är i fint skick så är jag kanske intresserad :) Stl FULL och 145/155 cm


Kommer på söndag ha en bloppis på bloggen så håll utkik!

 

 

 


Flugan vilar

Flu vilar torsdag - fredag denna vecka. Igår gick hon i skritten på morgonen och sen släppte jag henne på kvällen. En tjej i stallet kom in och sa att hon frustade och sparkade så det var bara att ta in en stressad häst, det som är så svårt med henne är att ibland är hon jätte snäll så vem som helst kan hantera henne och ibland känner jag att knappt jag klarar av henne..

Hann i alla fall mocka klart innan hon flippade men idag blir det nog en promenad på kvällen istället för skritten. Även fast hon har sina vilodagar så går hon 30 min i skrittmaskinen på morgonen sen blir det 30 - 40 min på kvällen eller en promenad, så hon får ändå röra på sig.


Tack till alla tips ang. stövlar :)





Nya tävlingsridstövlar?

Skulle verkligen behöva ett par nya ridstövlar att ha när jag tävlar/tränar. Mina ridstövlar som jag har nu är för små, kostade över 6 000 kr och satt perfekt men nu har mina vader blivit förstora. Känns som bortkastade pengar så nu ska jag köpa mig ett par billigare. Borde rensa bland alla mina hästgrejer, har massa täcken mm i mindre storlekar som Flu ändå inte kan ha.

I alla fall så är det 3 stövlar jag funderar på, kom gärna med förslag eller åsikter om ni har någon av dessa stövlar.


Tretorn Advance ca 3 999 kr

Tycker egentligen inte att de är så snygga och alla har dem vilket gör det lite tråkigt. Verkar dock vara en bra stövel och vad jag hört från flera håll är de väldigt sköna.



Mountain Horse
Richmond High Rider ca 2 799 kr

Mountain Horse är för mig ett billigt tråkigt märke men dessa tyckte jag var ganska fina.




Cavallo Sydney ca 4 100kr

Har hört att Cavallo stövlarna förblir stela. Dessa tycker jag är riktigt fina och passar mig stilmässigt.






Duktiga häst

Igår var inte humöret på topp när jag satt upp, var jag och Mini som åkte till stallet. Men när jag började trava henne så kände jag att hon hade massa energi och verkade tycka de va så mysigt att komma ut och röra på sig så det smittade av sig till mig :)

När jag ridit ca 15 minuter kommer Malin cyklandes och sen hjälper hon mig :) Vi tränade på förvändgalopp och det tycker Flu är väldigt jobbigt men vi fick till små korta snuttar bra. Hellre ta ett par steg bara än att pressa ett varv och att de inte orkar. Körde ett par repitioner med henne i bägge varven.

När jag fick henne kunde hon inte byta galopp men detta gör hon riktigt bra nu och tror hon är jätte duktig när hon fint byter till rätt galopp. Så jag måste överdirva lite med mina hjälper när jag ska rida förvänd men ju starkare hon blir desto mer "normalt" kan jag rida henne.

Ett lyckat ridpass med en nöjd häst :D


Värdelöst :(

Hinner inte åka och träna ikväll, känns riktigt tråkigt. Är ju de som är veckans höjdpunkt med hästen nu när tävlingarna är slut.

Jaja måste jobba för vi har deadline 22 ikväll och det är en del kvar, tvärr tyvärr men vore det inte för jobbet skulle jag ändå inte ha råd att ha Flu. Får hoppa själv hemma idag eller imorgon istället.

 


Tävling i helgen

I helgen är det nationella tävlingar i Södertälje, ska åka och titta på Lördag eller Söndag med mamma :)

Åker dit för att kolla på Lotta, Natta, Emmie, Marlene, Tette och Filippa. Var länge sen jag var på en tävling bara för att kolla så det ska bli roligt för omväxling.

Sen rider även Astrid Mikaela Amanda Johanna och deras bloggar läser jag dagligen så det kan ju också vara kul att se.


Markarbete

Idag var det markarbete på schemat, skrittade 10 min sen travade jag i 10 minuter och sen galopperade vi 20 min utan avbrott. Ökade, minskade galoppen, gjorde lite byten mm hon var fin :)

Red med min gördel och det kändes faktiskt bättre

Imorgon är det träning igen, ska bli kul.

Tårar i ögonen

Lotta Schultz om Calibra.

http://www2.unt.se/UNT_TV/0,4758,,00.html?MC=30&ID=3621&CAT=57


Paret Schultz är underbara männiksor och jag önskar verkligen att alla tråkigheter har ett slut. Har varit mycket spekulationer om Calibra i media men vem ser inte tårarna i Lottas ögon när hon pratar om det som varit.
Trots allt är ändå både hon och Micke så starka som orkar blicka framåt mot nya mål.

Micke och Lotta är två stora förebilder för mig och jag är så lycklig över att jag hade möjligheten att börja träna där och över all hjälp jag fått genom åren.



Lotta om OS

http://www2.unt.se/UNT_TV/0,4758,,00.html?MC=30&ID=3622&CAT=57


http://www2.unt.se/UNT_TV/0,4758,,00.html?MC=30&ID=3629&CAT=57


Hoppning

Idag var vi upp till ridhuset, Flu var pigg och lite tittig men bara att rida på framåt så man inte sitter och håller i henne för mycket för då blir det problem.

Idag var det hoppning "skutt" utan stigbyglar, gick över förväntan faktiskt. Flu var riktigt duktig :) Satt ner innan varje språng, kändes bra och med lite träning kommer jag lära mig hitta distanserna bra så tror jag. Dock fick jag ont i ryggen och det var inte så kul :/

Dags att börja åka till gymmet innan jobbet tror jag och kanske börja använda gördeln jag köpte under den tiden jag hoppade Bea.

Efter hoppningen så galopperade jag i lätt sits i lite friare tempo ett par minuter och hon var rktogt nöjd när vi var klara för idag. Fick hjälp av Davd i ridhuset och även med mockningen, alltid sådan lyx när man får hjälp går så mycket fortare då :)
Blivit lite bortskämd med Malin som hjälper till ofta i stallet.


Jag och Super Fly på UPK 110 cm

Fina fina fina häst <3

Igår var hon underbar att rida. Red 1 timme och hela passet kändes roligt och hon var verkligen nöjd. Skrittade fram ute i mörkret 10 min och märkte att hon hade ganska mycket energi. Gick och skyggade för allt möjligt och då har hon ju en anledning och bli rädd, när hon är på det humöret är det ingen idé att ens bry sig. Sen red jag på banan, lät henne jogga fram i båda varven ett tag innan jag ställde krav. Red med dressyrspö och satt ner i traven och arbetade henne. Så fin :)

Galoppen satt jag också ner och arbetade henne i, volter, vända upp på medellinjen och rida rakt fram, tränade på och vända och svänga i lite högre tempo och hon lyssnade på minsta lilla vink. Gick och frustade och var nöjd. Skrittade av ute och då skulle hon ju bli rädd för katten men annars skötte hon sig bra.

Älskar henne så mycket såna här dagar :D

En liten parantes som inte har med hästar att göra ( Djurgården vann :D :D :D )

Trista dagar

Igår skulle Karin tömköra kl halv 6 men när jag gått med henne i 25 minuter och försökt ringa 2 ggr utan svar så förstod jag att hon inte kände sig bra och inte skulle dyka upp, Flu fick gå ca 20 min i skritten medans jag mockade.

Idag skulle jag tömköra själv, gick bra ett tag tills hon reser sig, skyggar åt sdan därefter världens brall och sen tvärvände hon. Så jobbigt när hon är på det humöret och nu ska jag inte tömköra fören jag får hjälp av Karin, fungerar liksom inte. Fattar inte, vill kunna köra henne och variera arbetet lite :( Hämtade grimma och grimskafft och gick med henen ett tag efter och då var hon snäll som en hund.

Sen när jag skulle mocka å behövde ja ta ut nästan 3 kärror för hon hade lekt med vattenkoppen så en 1/3 av boxen var helt blöt. Verkligen inte mina dagar i stallet :(

Imorgon ska jag hoppa lite utan stigbyglar hos Naffe, hoppas de går bra iaf..

Hästar

Något som inte alla verkar förstå är att det inte enbart är en hobby att ha häst. Om jag hade spelat tennis istället för att ha en häst hade jag kunnat valt att inte spela en kväll eller på en hel vecka om jag känt mig omotiverad och less men detta val har man inte som hästägare.

De flesta dagar på året älskar jag att åka ner till stallet och mötas av en gnäggande häst som är överlycklig över att jag kommer men det finns dagar då jag helst skulle vilja slippa att gå utanför dörren och bara få sitta i soffan, glo på tv och äta glass.

Att vara hästägare handlar inte om vad jag vill och hur jag känner mig, jag har ett ansvar att ta hand om min häst på bästa sätt. Det ska mockas, borstas och motioneras mm oavsett vilken dag det är, om det regnar och är kallt ute eller om jag hellre gjort något annat.


Det är mitt val att ha häst absolut men jag skulle ljuga om jag sa att jag tycker det är kul 7 dagar i veckan 52 veckor om året. Att ha en egen häst är inte bara en hobby, det är en livsstil och ett ständigt måste.


Trots detta så är det få dagar jag känner mig omotiverad att åka till stallet och de flesta dagar då jag fått ”släpa mig” dit så blir jag genast på bättre humör bara jag kliver in genom stalldörren. Alla timmar man lägger ner på hästen är ingenting mot vad man får tillbaka genom att umgås med dem. 
Hästar är min hobby men också mitt liv och jag skulle inte vilja byta det mot något annat i världen.







<3


Gårdagen

Trist väder var det igår, jobbade över gjorde jag och sen hem och laga mat. Åkte inte från stallet fören efter 22 :/
Flu verkade i alla fall glad att jag kom :) Vi red på utebanan och hade lite tur för det slutade regna precis när vi kom ut. Skrittade fram ute sen red jag på banan ca 35 minuter och sen skrittade jag av ute. Banan var lite plaskig och hon tyckte först inte om att gå i vattenpölarna som blivit men sen brydde hon sig inte.

Övade lite tempoväxlingar och övergångar, gjorde något byte och fokuserade på att hon inte ska dra åt ett håll efter.

Kändes pigg och fin, ikväll ska Karin förhoppningsvis tömköra henne :)


             
Varit i Sverige ca 1 vecka på denna bild



Haft henne 2 år, lite rundare har hon blivit :)
 

Träning för Lotta

Igår var det onsdag och det betyder träning :) När vi kom dit möttes jag av en springande Micke som sa att Lotta tar hand om oss för han skulle till Arlanda. Tur att Lotta var hemma så vi kunde rida för henne istället :D

Vi började med att hoppa studsen och skulle sakta av efter till trav och över travbommarna, detta är väldigt svårt på henne för även om jag får ner henne till trav så vill hon hoppa eller galoppera över bommarna. Hon har aldrig gillat travbommar och blir väldigt stressad av dem, Lotta sa att jag kunde skritta över dem och då skrittar hon över 1:a och travar sedan över de andra 2. Blev ju i alla fall bättre.

Sen skulle vi hoppa 2 räcken på linje, 8 galoppsprång mellan. Flu var duktig, andra räcket var hon lite tvekande emot (stod lite att hon skulle hoppa mot väggen) men hon hoppade. Höjde successivt och när det blev större skulle vi rida på 7 galoppsprång, slutade på ca 130. Flu hoppade väldigt bra :)


Sen skulle vi hoppa trippelbarren som bestod av 3 stycken vita plankor. Ganska speciell och lite tittig. Första gången vek hon åt sidan men sen hoppade hon. Hoppade 3 gånger på 110 för hon skulle slappna av lite (blir så stressad när hon gör fel) och sen hoppade vi igen på ca 130.




Var roligt att rida för Lotta och var ett tag sen nu. Även om de är ganska lika att träna för så ser de olika saker och Lotta är lite mer för att korrigera mig som ryttare. Det som verkligen blev som en aha-upplevelse är att jag står lite lätt i sadeln och vill hitta distansen därifrån men det måste jag göra sittandes (vet att jag gör detta så det var inget nytt). Lotta sa att det var de som hände på trippel och då vågar Flu inte hoppa, hon törs helt enkelt inte. Hon blir feg när jag "överger" henne och detta ska jag träna massa på i vinter.

Hoppa mycket utan stigbyglar mm. Kände sådan skillnad när jag får till det. Min ridning har alltid varit lika men mina hästar tidigare har inte varit så känsliga som Flu är och om jag nu ska rida större klasser så måste jag lära mig detta. Är som en spärr mentalt att jag tror att jag inte kommer känna distansen om ja inte lättar lite framför hindret, brukar vara ca 3 galoppsprång innan..


Årets häst 2009

http://www.libresse.se/Pages/General/FlashContainer.aspx?id=57162&flashparamcontributionid=209944

Rösta på Just Duncan, jätte söt bild!


Lastbilen

Igår var det dags och besikta lastbilen och den gick tyvärr inte igenom, suck! Vet inte vad som var fel men var någon med bromsarna. Tycker det är tråkigt att det ska vara så dyrt att ha häst..




Enda bilden ja hade på lastbilen (hemma hos hovslagaren)

Tisdag

Igår fick Flu ta det lungt, vi var på promenad. Hon var riktigt sur på Mini, gick med öronen slickade bakåt och skakade på huvudet. Sen när han skulle stanna och kissa så slog hon med frambenet efter honom, haha jätte sur var hon igår. Hon kanske inte gillade att Mini hade reflextäcke på sig..



Fått frågan vem jag tränar för och jag tränar för Mikael "Micke" Schultz hemma hos dem på gården. Har gjort det ett par år nu och jag tycker han är jätte bra :)

Flimen från debuten



Då har jag fått hjälp av David att klippa ihop filmen lite, efter stoppet så tog de lite tid innan ja red på igen och tyckte de kanske inte var så spännande att se :P

Som sagt så låg jag aningen stort på räcket, hon brukar vara modig men nu stod det så vi skulle hoppa mot läktaren och då fegade hon. Ni ska veta hur många gånger jag ridit om den linjen i min hjärna men är ändå nöjd med debuten i det hela, luftiga och fina språng med bra rytm.

Nu är det dags för Desperate :)


Pigg häst

Trodde att hon skulle vara lite trött igåt efter helgen men det var hon inte. Pigg och glad men ändå ganska lugn för det blåste hur mycket som helst ute. Red på banan ca 40 minuter, lite tempoväxlingar men ändå ganska kravlöst ridpass.

Ska försöka fixa filmen från debuten i 125 och lägga in ikväll.

Hamre

Inte haft tillgång till internet i helgen, varit i Hamre och tävlat. Har varit lite blandat resultat, är nöjd med att hon hoppat allt utan att tveka, block, grindar, små hus mm.

Fredag: 110 Var dubbelnolla, red inte snabbt i omhoppningen utan ville bara ha en bra runda.
120 Började med att riva 1:an och sen rev vi även 4:an, då la ja en volt innan hinder nr 5 och sen avslutade vi banan okej.

Lördag: 120 Bättre än i fredags, vi rev b hindret i kombinationen fick lite bråttom själv där inne och skulle suttit kvar lite mer lungt på 2 galoppsprång. Tappade galoppen lite i ena hörnet så valde sedan att lägga en volt innan ja red på hinder nr 6. Kändes som hon kunde få bra förutsättningar när vi redan hade haft 1 ner.


Söndag: 125 Debuten i 125 kändes faktiskt bra. Bästa rundan i helgen med bra rytm och lagom tryck i henne. Började bra men på en linje oxer 21 m till ett räcke fick ja tillbaka lite mycket så jag låg aningen stort + att hindret skulle hoppas mot läktaren så hon tittade lite på publiken och så gick hon åt sidan. Vände om och hon hoppade resten av banan bra. Hoppade fina språng och var inte i ett hinder, kändes inte stort på henne.


Ganska nöjd med helgen i det stora hela. En tjej på träningen sa att det brukade vara tittigt i Hamre så det var jag lite nervös för innan ska jag erkänna men det börjar ge resultat med all träning vi lagt ner på att hoppa små (låga) tittiga hinder hemma.
Sen hade jag innan helgen aldrig ridit högre än 110 på henne innomhus, aldrig ridit nationellt och inte högre än 120. Så det blev lite av en debut helg ;)

Skönt att ha henne uppstallad och bo på hotell och gå ut och äta god mat ;)

Målet och debutera 130 i år blir nog inte av då Hamre ev. var sista tävlingen för i år.




RSS 2.0