Sammanfattning 3 dagar

28/12 skritten 30 min morgon, skritten 40 min kvällen

29/12 Skritten morgonen 30 min, longerade ca 10 min i ridhuset med skrittmaskin efter

30/12 Skrittade fram henne för hand och sen tömkörde Karin henne ca 20 minuter, blev avslappnad på slutet :)
Skrittade av henne i skritten.

Karin ska tömköra idag också, tänkte filma lite och lägga upp här. Flu ska vara klar till kl 14.00 så ska bege mig ner till stallet nu.


Flugan i sin hage


Lunch i hagen :)

En fråga

Brukar svara tillbaka till personens blogg om jag får en fråga men nu hade h*n ingen blogg, eller i alla fall inte lämnat en adress så jag svara här.

Läser din blogg lite då och då. Undrar om hon går själv i hagen alltid eller om hon vanligtvis har kompisar i hagen?
2009-12-28 @ 20:09:56

Min häst går alltid själv i en ganska liten hage och så kommer jag fortsätta ha henne så länge jag äger henne.
Anledningen till att hon går i en liten hage är för att när jag köpte henne från Tyskland så var hon aldrig ute, hon stod i boxen 23,5 timme om dygnet. Micke sa till mig då att jag får räkna med att kanske aldrig kunna ha henne ute, i början tyckte hon inte alls om det men hon har börjat vant sig.

Många frågar när hon ska få börja gå i en stor hage och det kommer hon inte få göra. Vissa tror att hästar motionerar när de är i hagen och de gör de ju tyvärr inte, och har lite filosofin att "min häst kan vila idag med den har ändå varit i hagen".

Min häst går i skrittmaskinen varje morgon och sedan kommer jag på eftermiddagen/kvällen och rider/tömkör eller longerar. Alltså har jag henne inte i hagen för att hon ska "röra på sig" utan för att få lite omväxling.

Det är på grund av skaderisken hon går själv och i en liten hage, pratade förut med Micke om han tyckte jag skulle prova vänja henne vid en stor hage men han sa -"Varför salta på mat som redan smakar bra" och det är kloka ord som jag tror på. Min häst är possitiv, älskar att arbeta och gnäggar så fort hon hör mg komma in i stallet, så jag tror faktiskt hon är rätt nöjd med sitt liv här i Sverige.


Finaste hästen

25/12 skritten och sedan longerade jag ca 10 min i ridhuset. Hon var ganska duktig för och vara henne, dock blev det någon "skentur" tyvärr. Avslutade i skritten.

26/12 Skritten på morgonen 30 min. Sen var jag och Malin där på kvällen och longerade henne i paddoken :) Det tyckte Flu var jätte mysigt, busade och bocka. Blev ca 10 minuter idag också med skrittmaskin före och promenad efter. Idag kom vi undan med en "skentur"

27/12 Skritten 40 min på förmiddagen. Sen var jag ner på kvällen och longerade henne i paddoken ca 15-20 min. Gick verkligen superbra :D Så duktig tjej. Skritten innan och efter medans ja fixade i stallet.

Det som verkar fungera så himla bra på min annars så knäppa häst är att spänna in henne med en gummisnodd i sidorna men det bästa är att ha en hink med krafft med sig.

Hon får absolut busa och bocka när jag longerar och jag har full förståelse för att hon har en del överskottsenergi att bli av med men när hon bara brallar och springer snabbare och snabbare tills hon nästintill skenar och inte har koll på något, det är då det blir otäckt. Hon blir väldigt stressad och jagar upp sig själv, slutar med att hon tvärnitar, frustar med svansen i vädret innan och sticker igen. Vill inte att hon ska gå omkull och göra sig illa, när hon blir så är hon inte glad och nöjd utan bara väldigt stressad.
Det jag gjorde nu var att varje gång jag såg att det var på väg att rinna över så sparkade jag till lite på hinken och då stannade hon direkt och såg på mig med sina söta förväntansfulla ögon, gick jag fram till henne och hon fick några krafftkorn och sen bytte vi varv.

Så skönt att hittat något som fungerar. Som sagt hon får bocka och busa men under i alla fall lite kontrollerade former.

Älskar min häst hon är så fin. Var så lycklig igår när jag var i stallet

(några gamla bilder)




Fint att hon har spån vid örat.





<3


Julafton

Blev skritten 10 min sedan skulle vi longera men hann bara 5-6 varv och sen kom det en tjej som skulle rida i ridhuset och då var det ändå ingen idé att vara kvar. Släppte henne 20 min i skritten medans ja och Maln mockade. Var på sitt trista humör när jag skulle hämta henne från skritten, reste sig för allt, försöker slå frambenet över grimskaftet mm. Är inte rädd för min säkerhet då hon har stenkoll på mig men tyvärr har hon inte lika bra koll på sig själv, andra människor och parkerade bilar.. Gick ändå bra men blir så less på henne ibland..
Släppte ut henne i hagen eftersom jag och Malin skottat hela hennes hage så hon inte ska stå med 1 dm snö.

Muggen är helt borta iaf och hon har stått 2 dagar utan bandage nu :) (därför jag inte vill att hon ska stå i snön och bli blöt)

Efter vi varit hos mamma skulle jag och Malin ner en sväng till stallet och ge henne en morot, en julpuss och kolla benen. Det vi möts av när vi kommer in i stallet är en "sjö" utanför Flus box..

Öppnar boxdörren så hon ska se vad hon ställt till med, hon tittar ut och jag plaskar lite i vattnet, hon står och fnyser och sen går hon och gömmer sig i de torra hörnet *haha*


Hon har en sån stor box så bägge dörrarna som är öppna är in till Flus box


Var bara att slänga ut massa torv så de skulle suga åt sig vattnet.

Gick 2 varv med henne på stallplanen för att se om hon var bättre än imorse och det gick bra, skönt!
Sen så mockade Malin ut nästan 3 kärror eftersom halva boxen också var drabbad av "översvämningen", la in en ny torvbal och hade i krafft i bollen. Tror det var för att vi inte hade gjort de på morgonen som hon blev sur och började leka med annat. Hade trott på en snabbvisit på 10 min men de blir ju inte alltid som man tänkt sig.
Var ska man annars vara en Julaftonskväll om inte i stallet :)


Otåliga Flu tyckte de tog för lång tid...

Malin:
- Vilken bra uppsugningsförmåga torv har, tänk om vi hade behövt torka upp allt med papper.

(Always look on the bright side of life)

Folksam Riders Cup 2009


Kollade listan av vinnare i Folksam Riders Cup, nästa år ska jag rankas bättre därför var det kul att kolla vilka poäng jag hade detta år. P.g.a mycket skador har vi i ju för sig inte varit ute så mycket men det blir det ändring på tills nästa år.

Grattis till Tette som vann 120 klassen :D


37 Therese Sundin  Super Fly Sigtunabygdens RF 30 poäng


Av 207 deltagare i 110 klassen


171 Therese Sundin  Super Fly Sigtunabygdens RF 10 poäng

Av 276 deltagare i 120 klassen


En lugn dag till..

Idag är sista dagen med skritt 2 x 20 min, imorgon är det alltså longering på schemat.

Det kommer ínte gå, alla tips på hur man kan longera en galen,stressad häst med överskottsenergi mottages tacksamt. Kan ju försöka filma lite så ni får se mitt problem.

Igår var hon iaf ganska duktig i skritten, reste sig lite på vägen dit när hundarna rejsade om henne *haha* hon verkligen hatar när de har reflexvästarna på sig..


Massa och göra på jobbet, kommer bli skönt med lite jullov ;)

Lite update

John var och tittade på Flu i Torsdags, benet ser jätte fint ut nu men jag kommer hålla det lindat ett par dagar till ändå. Gick igenom hela hästen som plannerat och nu är det 5 dagar med skritt 2 x 20 min och sen 5-10 dagar longering.

Fre: Skritten morgon, promenad kväll

Lör: Mini var med och "hjälpte" mig på morgonen, gick promenad med Flu för skritten var nog för frysen. På kvällen gick jag promenad medans pappa mockade :)

Sön: Mini var med och "hjälpte" mig på morgonen, Flugan gick i skritten medans ja mockade och fixade. Blev även skrittmaskin på kvällen.



Mini och jag på väg till stallet. Han ser så märkvärdig ut, lillskiten.


Anledningen till dålig uppdatering är för att vi rennoverar lägenheten och vi vill ha allt klart så vi kan flytta in efter nyår, så det blir inte att jag sitter så mycket vid datorn.


Kommer ha en väldigt pigg häst när det är dags att börja rida och planen som jag hade inför vintern gick åt helvi, som vanligt känns det som. Hoppas på att vara igång till Micke börjar den 20 januari (även om de känns väldigt kallt)


Såg iaf hoppningen igår, shit vad fin Robin Hood W var igår :D Nu vet jag vad jag önskar mig i julklapp *haha*


Massa snö

Klockan 11 ska jag till banken för att betala insattsen på lägenheten samt teckna lånet så passade på och vara i stallet ett tag på morgonen :)

Detta möts jag av när jag kommer ner..



Hon var verkligen riktigt trött, nu fick jag tvinga upp henne efter en stunds mysande

Kommit ca 1- 1,5 dm snö nu i natt :) Så jag tyckte det var dags att brodda. Fattar inte varför det alltid går så himla bra tills sista brodden, så är det alltid för mig. Fick dra i den utan att hålet var bra så förstörde nog hålet men förhoppningsvis så ligger väl snön kvar nu.


Älskar den, f*n vad jobbigt det var att brodda förr med skit verktyg.


Detta använder jag när jag broddar (och sen såklart brodd). Tog ca 15 minuter men satt över 5 med sista broddhålet.

La nytt bandage, svullanden är nästan helt borta och imorgon eftermiddag/kväll kommer förhoppningsvis John.

(Igår gick Flu i skritten 50 minuter)


Hur klipper Ni?

Satt och funderade lite på hur folk klipper sin hästar, det skiljer sig väl lite antar jag.





Spårklippning: klipp bara bort håret på undersidan av halsen och buken.

Vid filtklippning klipp som om det låg en filt över manke, rygg och kors.





Hunterklippning innebär att allt hår utom där sadeln skall ligga klipps bort.




Helklippning så klipp från topp till tå inklusive benen och huvudet




Nästen helklippning. Spara benen och en liten ”pad” under sadeln. Klipp ganaschen fram till där tränsets sidostycken ligger.


Jag klipper nästan hela hästen, sparar en liten padd under sadeln, klipper ganaschen och sedan klipper jag knäna i fram och hasen i bak.

Tycker helklippning är snyggast och skulle inte åka och träna/tävla med annan klippning på min häst.


Kort om Flu

Igår var jag och Malin till Micke med Flu. John skulle kolla på henne klockan 19.00 men kom först 20,45, inte kul alls.

Sen så kollar vi genom hästen men han har svårt och se om hon markerar eller om de är för svullnaden på mugg benet. Lite ont i ryggen hade hon och markera lite i framstället, inget allvarligt som tur var.

Hon blev vaccinerad och sen så fick hon antibiotika för att svullnaden ska gå ner och han vågade inte behandla något eftersom de sänker imunförsvaret och hon är så känslig så det skulle bara varar dumt.

Det som känns så surt är att jag hade vet. ute i fredags och då var muggen "ingen stor grej" och hon ville inte riktigt lyssna på vad jag hade och säga. Hade hon gett henne antibiotika då och något att smörja muggen med hade vi kunnat kolla igenom hela hästen som plannerat igår men nu måste vi alltså få ordning på höger ben först.

Var upp till kliniken imorse (guld värt att ha en granne som Arne) och fick sulfa. Ska blanda det med fiskleverolja och ha det lindat, hann inte köpa det imorse så det blev matolja istället.

Ska stämma av med John på söndag, vill bara att hon ska bli helt bra nu!!



(Ikväll har vi afterwork på Garbo i Sundbyberg, tänkte skriva att det inte blir stallet för mig idag men var ju där imorse. Ikväll kommer i alla fall en tjej som har häst i stallet mocka och pyssla lite med henne)

Madick del 2

För er som inte är så insatta så bör ni även veta följande, då kanske ni alla förstår varför jag håller mina tummar hårt för Annette :)


"Fyra erfarna stallägare och ryttare har aldrig sett, eller hört talas om, ett så ensidigt kontrakt. Därför blir stjärnhästen Madick ett fall för tingsrätten. Ägaren är en sjuksköterska och motpart, företaget Ridab med den kända ryttarinnan Helene Lundbäck." Från http://www.idrottensaffarer.se/affarer/2009/02/sstjarnhasten-madick-i-tingsratten

Annette får ingenting det vill säga eventuella prispengar, hederspriser eller andra bidrag tillfaller Ridab. Prisrosetter och plaketter tillfaller ägaren.
Så att hon inte får någonting kanske är fel att säga. det beror väl på hur mycket man värdesätter prisrosetter :P

Visst att hon äger hästen och att Lundbäck står för alla kostnader förutom vet + försäkring som ägaren betalar. Men hon kan inte byta ryttare, ta hem hästen eller sälja. Kontraktet går ut 2010 och om hästen säljs ska Ridab ha 50 procent av försäljningssumman i provision, efter avräkning av ingångsvärdet 1 000 000 kronor. Skulle hästen säljas inom 24 månader efter avtalet upphört så ska Ridab ha rätt till sin provision även då.


"Stallägarna och ryttarna vittnar om att kontraktet är så långt ifrån branschens praxis som det kan vara."


Madick

Texten är från hästmagazinet!

Nu är Madick-rättegången i Norrköpings tingsrätt klar.
* Under tisdagen hölls vittnesförhör och slutpläderingar. Parterna vidhöll sina ståndpunkter - Annette Karlsson vill ha tillbaka hästen i förtid och 1,4 miljoner kronor. Lundbäcks vill att avtalet ska hållas till slutdatumet 9 oktober 2010.
* Advokatkostnaderna ligger nu på 1,9 miljoner kronor, vilket förlorande part får betala.
* Dom meddelas 22 januari. Därefter kan domen överklagas till hovrätten, vilken i bästa fall kan komma till ett avgörande före sommaren.

* Kuriosa: Avtalet löper ut 9 oktober 2010 vid midnatt svensk tid. Det är samtidigt som VM-finalen i hoppning avgörs i Kentucky.

Detta handlade rättegången om:

* Annette Karlsson yrkade att avtalet mellan henne och Ridab ska hävas och att hon ska få tillbaka sin häst så snart som möjligt innan avtalsperioden går ut 9 oktober 2010.

* Ridab motstämmer:

* Först hävdar Ridab/Lundbäcks, genom sitt ombud Vinges advokatbyrå, att avtalet inte kan jämkas på sådant sätt som Madicks ägare Annette Karlsson vill i sin stämning.

* Och skulle rätten helt eller delvis gå på Annette Karlssons linje motstämmer  Lundbäcks företag Ridab Annette Karlsson på 7 599 765 kronor plus ränta, 2 599 765 kronor per år.
Beloppet baserar sig på de kostnader Lundbäcks har haft för Madick samt deras andel i hästens värdeökning från 1 miljon kronor år 2004 till det av Lundbäcks uppskattade värdet, 11 miljoner kronor i oktober i år.

* Dessutom vill Ridab då ha 130 000 kronor per månad för driftskostnader från och med september i år tills dess det ursprungliga avtalet löper ut nästa år.

* Faktauppgifterna kommer från handlingar i målet T 3291-08, inlämnade 20 oktober till Norrköpings tingsrätt.

Mina åsikter

Personligen som Ni redan sett så håller jag på Annette i denna tvist, känner henne inte personligen och vet väl inte så mycket om allt heller. Lite vad Micke berättat och sen vad jag läst.

Tycker det tragiskt att hon skrivit på ett sådant kontrakt som hon gjort men detta tycker jag ska gå under oskäligt kontrakt. Gör det inte det kan man ju lika gärna "utnyttja" människor som har det svårt och skriva kontrakt där de är min slav.

Visst att inte Madick hade varit värd de pengarna utan Helena idag men man ska vara tacksam mot sina hästägare tycker jag. Annette arbetar som undersköterska/sjuksköterska (osäker på vilket) och har inte råd att åka med och kolla när sin häst tävlar, där kan man tycka att Fam. Lundbäck (som ändå äger halva Norrköping) kunde bjuda med henne ibland på tävlingar.


Jag ser inte själva poängen med att låta en annan ryttare rida/tävla min häst om jag inte hade råd att åka med och kolla på tävlingar, inte fick några prispengar samt att jag inte kunde sälja min häst när jag ville. Då blir det ingen glädje, borde ligga i bägge parters intresse att ha ett bra samarbete.
Att stå för veterinärvård och försäkring men med kontraktet som är skrivet blir det ju ändå inte som Annettes häst, hon får ju inte bestämma något och allt är skrivet med fördel till fam. Lundbäck.

Lika det här med att avtalet skulle förhandlas om om Madick blev en stjärna, räcknas hon inte som en stjärna nu eller? Vad ska de göra för att klassas som det kan man ju undra, avtalet borde skrivits om i alla fall under 2008.

Hur ska vi lyckas få fler hästägare i Sverige? Jag tror också att fler skulle sponsra ryttare med fina hästar om man hade mer glädje som ägare.
Ett bra exempel är Kristina Larsson, att hon behöll Flippen inom Svensk ridsport är verkligen bevis på ett bra samspel mellan ägare och ryttare. Att Kristina tackat nej till miljonbelopp för att Malin skulle få tävla Flippan är beundransvärt och all framgång Sverige nått tackvare Flippan och Malin är stort.

Tycker inte bara man kan prata om att värdet på hästen ökat under tiden hos Lundbäck heller. Helena har inte så många hästar som passar henne och med Madick har hon haft fina framgångar både individuellt och i lagsammanhang. Hade fam. Lundbäck värnat lite om Annette som hästägare och kanske bjudit med henne på några tävlingar samt att hon fått lite pengar efter en bra säsong tror jag hon hade tyckt det var roligt att äga en sådan fin häst och fam. Lundbäck hade kunnat undvika mycket negativ publicitet i media.

Jag vet i alla fall att jag aldrig skulle sätta en häst hos fam. Lundbäck. Båda parter ska vara nöjda och som Svante sa tidigare ang. Madick affären att han aldrig skulle sitta upp på en häst som ägaren inte ville att han skulle rida är precis enligt mina moraliska värderingar.


Mini <3

Brukar ibland skriva att Mini följer med mig till stallet och tänkte visa några bilder så ni får se hur han ser ut.
Mini är en Japansk Spets och fyllde ett år 2009-11-28.



Mini på jobbet, han har fått en provanställning på Davids jobb.



Mini väntar på att jag ska ta kort för då kommer en grön prick på golvet = det roligaste som finns


Se så fin jag kan vara



Mini och Grönis



Trist och stå still..


Kramas :D

Rättegången om Madick

I dag inleds rättegången om Madick i Norrköpings tingsrätt, Annette Karlssons stämning mot Helena Lundbäcks bolag Ridab behandlas.





Håller mina tummar för Annette!!!

...

Har inte haft någon motivation och skriva men sett att det är många som kikar in i alla fall så skriver lite ändå.

Veterinären som var ute i Fredags tyckte inte att det var någon mugg (vet att det är lite men varför är hon svullen i benet om hon inte reagerar, då måste det ju vara något annat).
Sen skulle jag longera henne och då sa hon att hon är halt vänster fram, antingen skulle jag låte henne vila 3 veckor och sen sätta henne på metacam i 10 dagar eller så skulle jag åka och kolla upp henne mer ordentligt,

Valde det sista alternativet då jag har tid med John på torsdag, vi har stått i samma stall tidigare och han är ganska mycket hos Micke. Bott utomlands ett tag men när det tog slut med tjejen flyttade han hem igen så nu har han börjat jobba här hemma i Sverige. Vi får se vad han säger om Flu.

Hon får gå i skrittmaskinen och när hon gör det så försvinner svullnaden iaf så det känns lite possitivt.

Sa till David att jag inte visste vad jag skulle skriva om i bloggen och att det inte känns roligt när jag inte vet hur det är med Flu, hans idé var att jag skulle skryta om min starka pojkvän *haha*

David, min underbara pojkvän som spelar Amerikansk fotboll, lyfter 160 kg i knäböj och 190 kg i marklyft, hjälpte mig och köra ut 3 skottkärror med lera från Flugans hage igår. Sen har vi plattat till den så nu kan det frysa och då kan hon stå där ute utan att vricka sig, skönt att få det gjort.


Flyt

Ibland har man lite flyt och det känns inte som det är ofta det händer, särskilt inte mig. Imorse när jag kom till stallet var Flu svullen på bakbenet :(

Ikväll när jag var ner till stallet så var hon fortfarande svullen, dock inte lika mycket. Fick gå i skritten 40 min och när jag hämtade henne var svullnaden borta. Pratade med Karin (hon som äger stallet) och Vet Emilia från Ultuna kommer ut imorgon så nu är jag och Flu inbokade för en tid.

Enda nackdelen är att jag är själv i min grupp på jobbet men åker in tidigt imorgon och hoppas jag kan koppla min telefon till någon annan, känns som det är väldigt viktigt att jag får veta vad det är för fel på henne när det varit fram coh tillbaka sedan i sommras.



En lista

Denna lista såg jag hos http://jeeanette.blogg.se/

Vad har du för färg på dina ridbyxor? Grå, blå samt 3 rutiga
Har du ridstövlar eller ridskor? Stövlar när jag hoppar eller tränar annars skor
Vad är din favorithäst för ras? Hannoveranare
Anväder du chaps? Nej, aldrig
Vad har du för storlek på din hjälm? 57
Hur bra tycker du ditt stall är från 1-10? 6,5
Är hästar ditt liv? JA!
Inne på ditt rum, syns det att du gillar hästar? Kommer nog få kompromissa lite med min pojkvän nu när vi flyttar ihop :)
Har du ridit en häst som är över 160 cm i mankhöjd?  Ja, alla mina hästar har varit över 160 cm
Har du ridit en helsvart häst/ponny? Kanske
Har du ridit en fjordning? Ja
Har du ridit en shettis? Ja, det tror jag
Har du ridit en travare? Vet ej, kanske när jag var liten
Du rider dressyr i bland? Ja
Du använder alltid hjälm när du rider? Nej men alltid på den hästen jag har nu
Du kan stallreglerna? Ja
Du är i stallet mer än 7 gånger i veckan? Är i stallet minst en gång om dagen men kan bli både 2 och 3 ggr/dag
Har du en speciell favorit häst/ponny? Super Fly
Du rider mer än 4 gånger i veckan? Ja
Du bor nära ett eller flera stall? Ja
Du går på ridskola? Nej
Du brukar rida i ridhus eller paddock? Rider helst utomhus
Har du haft sommarhäst? Nej
Har du ridit mer än 1 år på ridskola? Ja.
Tycker du om att hoppa? Ja
Tycker du om att rida dressyr? Ja
Vilken färg tycker du mest om på hästar? Spelar ingen roll men en skimmel kan vara väldigt snygg
Hur många hästar har du haft? Som mest hade jag och min syster 4 hästar samtidigt, under åren har det hunnit blivit 10 hästar samt 2 tillridning/försäljningshästar
Rider du för någon privattränare? Ja, Micke Schultz
Hur länge har du ridit? Sedan jag var 7 år
Vad fick dig att börja rida? Har alltid älskat hästar, redan som bebis sa jag tottotooaaa och så fick pappa bara runt med mig så jag kunde få titta på hästar. Haha
Vilken gren gillar du mest? Hoppning
Har du egen häst? Ja
Isf, vad har du för sadlar? Cliff Barnsby  
Vad har du för träns? Flera olika
Hur många täcken har du? Oj, 3 vinter/höst, 2 regntäcken, 2 fleece, 2 ländtäcken, 2 ”filtar”, 1 skrittmaskinstäcke, 1 bomullstäcke (tror de är de jag har till Flu)
Hur många benskydd har du? Ett par när jag tävlar, ett par hemma och ett par i skritten. Plus kanske 2-3 set till som ligger hemma
Hur många vojlokar/schabrak har du? 5 egna kanske och sen brukar jag sno Malins också, hon kanske har en 6-7 st
Hur många grimmor har du? en i nylon och en i läder, sen har jag fler hemma.
Hur många grimskaft har du? 1 med kedja och 1 vanligt


Jogga, vad är det?!

Igår var min plan att jogga henne lite och se om hon fortfarande ömmar av "muggen", känns konstigt att kalla det mugg när det är 2 små små prickar men de vill bara inte försvinna :(

I alla fall så var hon så laddad, gick knappt att skritta och när jag skulle trava så var det 2 steg lite på stället och så exploderade hon, så höll vi på ett litet tag innan jag insåg att det kommer aldrig gå så Flu fick galoppera. Så mycket energi i en häst, helt sjukt. Hon var nöjdare i galoppen men tog alla tillfällen att bocka och bralla, haha vad ska man göra. Bara att ignorera henne och vara lätt i handen och driva på framåt, hon har aldrig och kommer nog aldrig uppskatta sina viloperioder.

Efter mycket bus så kunde jag i alla fall trava och hon kändes jätte fin, travade verkligen på och som en dressyrryttare sa att hon hade attityd i varje steg. Kändes bra men svårt och veta om hon hade ont av muggen eller inte men hon brukar inte vilja gå fram om hon har ont, även om hon är pigg utan då brukar det bara vara rakt upp och ner på ett ställe..

Känns ju lite sådär när man är i ridhuset samtidigt som en 3-åring och den sköter sig jätte bra. Valde att gå tillbaka till stallet innan henne eftersom min häst tyvärr inte är ett bra föredöme för en bebis.
Var ett klokt beslut för hon var mest på 2 ben på vägen hem. Ibland blir jag så less på henne, blir så svår att hantera och jag vet verkligen inte vad jag ska göra när hon är så. Känns som jag bara hoppas att hon inte ska slå över och göra sig illa.
Om hon bara kunde sluta resa sig när hon bli rädd skulle mitt liv bli så mycket bättre. Funderar på och åka på en kurs i Horsemanship.. Har kollat lite på hans hemsida http://www.gergils.st/


<3


Söta hästen

Igår skrittade jag henne i 30 min, hon har lite överskottsenergi men skötte sig i det stora hela väldigt bra :)

Nu har hon bara skrittat 5 dagar så idag blir det lite travarbete om hon känns bra.

Tycker det är jobbigt att det börjar bli kallt för jag vet inte hur jag ska göra med ridhus, mitt ridhuskort hos Naffe går ut i december och där är det upptaget en del också. Sen är de lite knepigt att gå dit med henne och lasta varje dag och åka och rida känns lite väl jobbigt faktiskt, särskilt när lastbilen kommer att behöva stå vid stallet (alltså ingen kupévärmare som jag kan koppla in).

Problemet med ridhuset där jag står är att underlaget inte är bra, är mjukt på vissa ställen medan det är hårt och saknar svikt på vissa. Flu gillar inte alls att vara där inne och jag vill inte riskera något med henne, skulle tex aldrig hoppa där och då är jag nästan tvungen att ha ridhuskort på bägge ställarna. Då är problemet pengar, kostar då 5500kr/år och det känns lite väl.

Önskar att de hade satsat på en bra och stor utebana istället som klarar ett par minus där jag står och så hade man haft ridhuskort hos Naffe.

Får överväga att byta stall också eftersom jag känner att jag måste kunna hoppa mer än vad jag gör nu. Inte stora hinder men att man kan bygga upp serier och liknande och träna ögat, lydnaden och smidigheten mera i vardagen också. Detta är ett måste om jag vill rida större klasser nästa år.

Fördelarna i stallet jag står är:
* Lunch i hagen
* Stor box (3x6m)
* Bra hage nära stallet
* Flu trivs jätte bra
* Skrittmaskin
*
Bra rutiner
* Travbana


Nackdelarna i stallet jag står är:
* Ingen spolspilta (dock varm och kallvatten utanför ena ingången)
* Blir ganska dålig luft på sommaren
* Dåligt underlag i ridhuset
* Liten utebana

Finns väldigt mycket bra anläggningar runt där jag bor men då är de inriktade på dressyr, varför finns det inte lika fast för hoppning? Kan inte stå i ett stall där det är okej att hoppa lördagar mellan klockan 11 och 13... Varför är allt så svårt jämt? :(


Flu i "sin" skittmaskin


Skrittmaskin

Inte så mycket som händer på hästfronten nu. Flu gick i skritten igår kväll, ska försöka få tag i John och se om han kan kolla henne något snart och även vaccinera (eller så får Arne göra det).

Igår åt Flu pepparkakor och sen fick jag en puss efter *haha* hon stank pepparkaka, tyckte det var jätte gott :P
Fick bara äta 3 för vill inte att hon ska bli dålig, pepparkakor äter hon men inte hästgodis från Hööks :P


RSS 2.0