Film från träningen




Här är filmen från träningen igår. Ridit idag, hon var jättefin. Nu ska vi till Hamre och tävla Fredag - Söndag.

Min sötnos

När jag pratade med mamma om vad Micke sagt så frågade hon om de började lysa dollar tecken i mina ögon och jag svarar
- Imorse när jag kom till stallet för och ta av Back On Track så gnäggar hon och lämnar sin mat för att komma och mysa då värmer det i mitt hjärta.

Så nej, har inte tänkt att sälja min häst. Kanske att jag låter någon rida henne i lite större klasser till nästa år


Föresten så såg jag en diskussion på Bukefalos ang. ridning efter skoning. Jag har alltid hört att man inte ska hoppa samma dag som hästen blivit skodd och gör det ALDRIG, inte ens små hinder.
Jag rider alltid innan hovslagaren för att hon ska vara lite nöjd (blir lätt så uttråkad annars). Vet inte om detta stämmer men jag har hört det från flera håll så hoppning samma dag som skoning = nej

Hur gör Ni?


Din häst har nog de bästa frambenen jag sett

Igår var det träning för Micke, pigg och busig var hon. Hoppade fram på ett räcke med svart vattenmatta sen en kombination med räcke 6 m räcke, där hoppade vi även upp dem lite.

Sen var det bana, fick beröm för min ridning och det kändes bra. Flu hoppar så bra :) hon tittar lite men så länge hon är ärlig och bjuder kan hon titta hur mycket hon vill.

David var med och filmade, ska försöka lägga upp den här ikväll.

Micke sa att min häst hade nog de bästa frambenen han sett :D Helt otroligt, hur mycket hästar ser inte han liksom :O

Underbara häst <3

Hon var så fin igår, jätte rolig att rida. Pigg men inte för busig, uppmärksam och kändes så nöjd. Skrittade fram ute på hårt underlag 10 minuter och sen red jag på banan, började med tempoväxlingar och vände på diagonalerna och bara rakt fram (nästan svårare än tex. skänkelvikningar) och sen ett varv på mittvolten i mer samlad trav och så satt jag i bägge varven.

Galoppen började jag med i lättsits och hon skakade lite på huvudet och tyckte de var skoj. Sen blev de samma jobb som i traven, lite innanför spåret och sen rida en både på långsidorna. Detta tycker hon är så svårt i högervarv men bara och träna på och se till att de inte blir för mycket.

Malin var med och tyckte Flu var jätte fin :) ville t.o.m rida någon dag..

Skrittade av lite ute, trodde hon skulle vara väldigt pigg eftersom jag klippt men de var hon inte. Får väl se hur hon är hos Micke ikväll.









Så söt :) Ville mest bara mysa.

Söndag & Måndag

Söndagen var en riktig slappardag, jag städade och tvättade mm. Sen var jag, Plurre och Mini ner till stallet och släppte Flu i skritten och sedan gick vi på en liten promenad. Efter de mockade jag och fixade innan de var dags för Flu att komma in.

Måndagen började med att jag gick upp tidigt och skulle rida innan jag skulle iväg och sko. Lastade och åkte till Naffe, Malin kom sedan cyklandes och skulle hjälpa till <3

Hoppade flu en linje, sockerbitar och sen en oxer. Haha, shit vad hon hoppade över vissa hinder. Vi hoppade max 80 cm men Flu hoppade väl runt 120 :P La filten på ena sockerbiten och sen stod det en ko brevid ena hindret och jag red aldrig fram och visade men även om hon var lite tveksam så bjöd hon ändå bra :)

I vinter ska vi hoppa mycket tittigt och inte visa henne innan, ska även träna på små men breda oxrar.

Sen fick hon nya skor och sen hann jag även med och klippa. Klippte nästan klart hela hästen, har lite putsning och bakbenen kvar, hon måste ju vara fin i Hamre i helgen :)


Gårdagen

Skulle ju som sagt rida 115 120 i Stäket men vi valde faktiskt att åka hem :(

Banan var konstig, som Malin sa "va banbyggaren full när h*n ritade banan" men det hade jag kunnat stå ut med men underlaget.. Nej, ville inte riskera något med Super Fly, hon är ganska känslig och som Lotta sa förr "man ångrar inte en start man aldrig gjort" och det är sant.
Lastade ut på en geggig utebana och där skulle man även rida fram, Flu fick ett ryck och bara reste sig gång efter gång och då var det David som höll i henne. Han var jätte duktig för han gjorde helt rätt och hon lugnade sig, ja skyndade mig dit och vi var ett team när vi skulle lasta in i lastbilen. David stod och matade med morötter, jag höll i och kliade henne på manken och Malin satte på skydden med en jävla fart ;)

Tyvärr var hon ganska jobbig att köra och blev bara mer och mer dum (ser ju allt på kameran) så vi behövde stanna och Malin fick åka där bak sista biten hem.

Körde upp henne till Naffe direkt och satt och red i vita ridbyxor i hennes ridhus. Naffe var där och hade lekton och tyckte det var roligt att vi varit på sightseeing :P
Hon sa iaf efter jag ridit att Flu såg fin ut :)

Blir nya tag Hamre nästa helg :D


"Banan var JÄTTESVÅR, helt orimliga vägar och underlaget var kasst.. Inne på framhoppningen gick fler ekipage omkull... Och framridningen var geggig och tung =("

Saxat från Johanna http://hoppryttarinnan.blogg.se/ så var iaf inte ensam om att tycka det var dåligt och känns som vi fattade rätt beslut..

Dagens ridpass

Red Flu uppe hos Naffe, hon kändes jätte fin. Rör sig så fint nu, sadeln blev jätte bra. Red ca 45 minuter, Malin var med och hjälpe mig. Bra när man får lite tips och att ja skulle ha bak axlarna lite..

Äh uppdaterar mer imorgon, föresten när jag var ill stallet för 3:e gången idag fick Mini följa med. Då var 5 får på stallplanen, haha han satt och morrade i bilen men är lite feg när de stod still och tittade på honom. Satte på FLu sina Back On Track.

Två bilder från Micke


Hos Micke efter träning (hon funderar på om hon ska bli rädd)


Nöjd efter träningen :) (haha fin jag blev)



Kanske blir lite för mycket häst ibland, eller nä det tycker jag ju egentligen inte :P

Haha, en konversation mellan mig och min älskade syster Malin på MSN för ett tag sen. Snott det från hennes blogg!


Therese says:
http://horze.se/product_info.php?products_id=24335&n=M1
Therese says:
de ska ja köpa
Therese says:
:)
Malin- says:
bra
Therese says:
tack
Therese says:
vilken färg va de?
Malin- says:
blått
Malin- says:
nu behövde jag kolla igen bara för det haha
Therese says:
hade du ens kollat..
Therese says:
:(
Therese says:
de e ju frågan då
Therese says:
*suck*
Therese says:
*gråter*
Malin- says:
haha men det är så mycket flugan prat nu
Therese says:
ne de tycker ja inte
Malin- says:
jo jo
Therese says:
NEJ
Malin- says:
haha men vadfan
Malin- says:
Lugna ner dig. Lugna ner dig;)
Therese says:
äh
Therese says:
Vi gjorde en studie på Strömsholms Ridskola som visade att 8 av 10 hästar med kroniska ryggproblem förbättrade sin rörelsemekanik efter 3 veckor med ett ryggtäcke av detta keramiska tyg
Malin- says:
okej
Malin- says:
bra ju
Malin- says:
Therese says:
aa
Therese says:
vilket tyckte du va bäst?

Therese says:
VILKET TYCKTE DU VA BÄST?
Malin- says:
men av vad?
Therese says:
TÄCKE FÖR I HELVETE
sa ju du skulle kolla produkterna
Therese says:
fan mesus
Malin- says:
jag men jag vet inte
Malin- says:
jävla häst
Therese says:
HATA
Malin- says:
haha
Malin- says:
vad köpte du?
Malin- says:
jag är så, nyfiken!
Therese says:
HATAR DIG
Malin- says:
hahaha



"Nån som vill ha en syster. Hahaha jag skrattar än! Hon och hennes häst. Ni förstår inte hur mycket hon pratar häst. Herregud. Man blir helt trött."


Tydligen ingen av alla hennes kompisar som nappade på att få en syster, haha :(

Någon som känner igen sig?


Super Flys foderstat

Flugan äter följande.

Morgon: 4 kg hösilage, 0,5 kg korn, 0,5 kg hippo

Lunch: 2 kg hösilage ute i hagen

Middag: 2 kg hösilage, 0,5 kg hippo, 0,5 dl miniraler

Kväll: 4 kg hösilage, 0,5 kg korn


Sen ger jag henne 0,5 kg hippo när jag åker från stallet varje kväll med vitaminer, salt och So Kalm. Då får hon även ca 1 kg hösilage.


Hon har även krafft i sin leksak men där vet jag inte hur mycket hon får i sig.


Hon är ett 8 årigt Hannoveraner sto på 179 cm. Arbetar 6 - 7 dagar i veckan.


Tömkörning & ridning :/

Igår var min plan att vara hemma till 20.00, kom hem ca 21.30 anledningen? Min häst var lite speciell igår..

Tar ut och tömkör henne på utebanan, hon är duktig i början och lite seg men lät henne vara så. Börjar i vänstervarv och hon jobbar på fint, tränar övergångar skritt och trav. Sen byter jag varv och hon är jätte duktig (hennes svåra varv) tränar lite övergångar skritt och trav och hon sköter sig bra. Men sen händer det något (tror jag eller så var det bara i hennes hjärna) för hon far iväg sen en hingst med svansen högt upp i luften och fnyser. Sen så reser hon sig jag får henne att gå framåt men vill inte hon ska rusa så "prrooar" lite åt henne (räcker liksom med rösten) och då reser hon sig igen och står så på stället.
Då hade vi hållit på i 40 minuter men där gav jag upp fast ville ta igenom problemet så in i stallet och slängde på sadeln och ut igen.

Tror ni inte hästen är så himla fin när jag sitter upp.. Pigg och lösgjord, arbetade på bra. Fanns lite mycket energi kvar som när jag skulle byta galopp och hon kastar upp bakbenen först., haha de var jag inte beredd på. Gjorde ett par till byten och de gjorde hon bra.

Skrittade av i mörkret. Blir inte klok på min häst och kommer nog aldrig bli men en sak är ju säker att den ena dagen är inte den andra lik :P


Skratta eller gråta!?

http://www.youtube.com/watch?v=opMiCyoRzYM


Försökt lägga till min blogg på youtube så klippet kunde visas här men som sagt inte den mest tekniska fisken i vattnet ;)

David har gått och lagt sig för han ska upp tidigt och träna innan jobbet så där får man ju inte heller mycket till hjälp :P

Gå in och kika iaf, helt sjuk!!
Kan det ens vara på riktigt??! Någon som kan spanska och förstår vad det står efter ritten?

Micke träning

Jäklar vad fin hon var igår, väldigt pigg och hade nerverna på utsidan. Hoppade fram på ett räcke och hon var fin, jag kunde behålla rytmen fast hon studsade runt.

Sen skulle vi hoppa det från andra håller och då gick hon åt sidan, tittade på boxarna, folket, hundarna, 4-hjulingen bakom hindret. Red på lite mer bestämt och då hoppade hon.

Sen hoppade vi en serie, sockerbit studs till ett kryss 5,5 m räcke och 6 m till en oxer.
När det låg på ca 105 tyckte jag att vi inte behövde hoppa högre men det tyckte Micke så hoppade 120. Inte så LITE trångt efter räcket till oxern, kändes som vi nästan landade vid oxern. Min häst är otrolig, hoppade stort och fint över och Micke sa att ja kunde hoppa 3-4 dm högre om ja ville men då gäller de ju och sitta kvar också som han sa :P

Sen skulle vi hoppa en oxer (tidigare räcket på långsidan). Låg på 135 och normal bred, skulle hitta lite distans utifrån och jag fick till det helt perfekt :D Så fin hon är och det känns så lätt vid såna tillfällen <3

Lotta kom fram efter och berömde och tyckte Flu var jätte fin. Sa att Flugan nog kan gå svår hoppning :D Så roligt att ha en sådan fin häst

Micke sa att det är sådan skillnad på häst från provridningen i Tyskland då hon inte hade någon direkt uppsyn och mest var stor och loj. Han tyckte hon var jätte fin och att han tycker vi har bra samspel och jobbar ihop, dock får jag passa mig så hon inte lär sig att det "inte händer något" om hon piper åt sidan på hinderna.

Sen sa Micke att han förstår att det kan vara lite svårt med henne ibland för allt hon gör sker så fort, han sa att hon är som en ferrari medan de andra två jag hade innan var traktorer. Haha, trodde de iaf var som en golf :P

Pappa ska ta med filmkameran och filma lite av en träning någongång :D Kan vara kul och se.



Älskar dig!!

Hon var fräsch!

Var lite nervös när jag satte upp igår men Flu kändes precis som vanligt så hennes svullnad (som gått ner lite) var inget som hindrade henne och det var skönt.

Skrittade fram ute i mörkret ca 10 min sen red jag på banan kanske 15-20 min och sen skrittade vi ute i mörkret 10 min. Hon var nöjd och hade sin tunga ute (då vet man att hon mår bra). Satte på Back On Track som David tog av när han var på väg hem från sin träning.


Ikväll är det träning hos Micke och på Lördag ska vi starta i Stäket.












Millstone

En häst som ligger mig varmt om hjärtat är min gamla läromästare, Millstone. Han kallades Malte innan han kom till mig men jag tyckte Mille var gulligare. Han var tidigare tävlad av bla. John Hickey innan jag köpte honom och tillsammans vann de en höjdhoppning i Polen.

Detta är den ärligaste häst jag suttit på och är så tacksam för allt han lärde mig. Allt var så lätt med Mille och redan efter 2 dagar hemma hos mig så var vi iväg på vår första tävling vilket resulterade i 0+0 i bägge starterna :)
Tillsammans med Mille tog jag min första seger i 110, fick placeringar i 120 och hann starta 125 innan Micke tyckte det var dags för mig att köpa en yngre häst och sälja Mille och låta en annan ryttare få lära sig av en sann läromästare. 

Hans nuvarande ägare Matilda är med och tävlar om att Mille ska bli Årets häst så gå in och ge honom Er röst, han förtjänar det :)


  

 





RÖSTA HÄR!

http://www.libresse.se/Pages/General/FlashContainer.aspx?id=57162&flashparamcontributionid=201203


Piphas

Flu verkar fått en piphas, jag misstänkte lösbenbit men då ska de även vara svullna vid leden. Karin kollade på henne igår och trodde inte de var någon fara, jag satte på BackOnTrack efter. Ska rida lite i dag och känns hon inte halt är det ingen fara, kollat runt lite och de verkar mera vara skönhetsfel så hoppas verkligen det "bara" är det.

Är lite svårt för hon är så renlig av sig i boxen så allt strö åker åt sidan, nu har jag blandat men både spån och torv men de åker runt iaf. Tips?!


Illamående

Har ingen lust att skriva alls, igår när jag kom hem efter tittat på tävlingarna i Enköping så var Flugan svullen på vänster bak, typ hälbenet :(

Ingen aning om varför, mår riktigt dåligt när hon inte är bra. Känner mig alltid så hjälplös, satte i alla fall på henne Back On Track med de gjorde ingen skillnad. Får se hur hon ser ut idag.



Där jag ritat lite rosa är hon svullen, står liksom ut en del och är mjukt. Får se hur hon ser ut idag, blir ev att ringa veterinär.

Fina Super Fly

Igår var hon underbar att rida, red i ridhuset. Belv ett kortare pass på ca 45 minuter och hon gjorde allt rätt förutom en gång när hon kastade sig och brallade lite för dörren men det är ju inte hon utan lie bus :P

Var lät i handen, följde med bra och kändes liksidig. Tror tömkörningen är bra för henne men när hon bara busar iväg och stressar upp sig känns de ju sådär. Kanske blir dags för Karin och köra henne igen snart.

Ska nog ner till stallet nu med hundarna och passa på att ta in henne, ändå inge roligt och vara ute i regnet.

Ingen rolig dag

Igår var det tömkörning på schemat. Börjar leda henne i 5 minuter innan jag börjar tömköra i skritt, går bra. Sen börjar vi trava och hon sköter sig bra, lite lugn?!

Byter varv och hon är fortfarande lugn och verkar gå och tänka på annart, smackar och det skulle man ju inte gjort. Hästen brallar iväg som en tok, jag håller bara stöd i tömmen och säge r*prooo* då tvärnitar hon och reser sig och så får jag försiktigt fram henne men hon stannar och reser sig och hoppar som en kanin på stället. Efter ett tag ger jag upp och byter till det lätta varvet där hon även är jäkligt pigg och busig men gick iaf och få henne lugn. Avslutar med att köra henne i skritt i ca 10 min och då är hon jätte seg... Finns det inte normal eller lagom i min häst som vi gillar så mycket i Sverige?!

Var klar efter kl 22 och sa då godnatt till min älskling.

10,0

Japp så bra hoppade min häst igår :D Micke tyckte det var bra ridit, hästen hoppade 10,0 och att jag "kommit in i matchen". Riktigt rolig träning och känns lite trist att tävlingarna börjar ta slut.


Vi började värma upp på ett räcke och skulle rida på spåret och styra in på det, Flu hoppade bra men lite väl laddad

Sen hoppade vi serien på högra sidan av bilden, först var det en sockerbit studs till oxer 1 galoppsprång till räcke och 2 lite korta till räcke. Hoppade kanske runt 120-125 på den linjen. Hon var inte i en bom, så himla ambitös så vi lämnade henne där, känns inte som man behöver "hoppa upp" min stjärna ;)

Sen hoppade vi kombination, oxer men vattenmatta och 1 galoppsprång till vågplank. Skulle hoppa in lite eftersom de va lite långt, Flu var riktigt fin. Sista när de var höjt till runt 120-130 så hoppade hon så jäkla bra :D Fina fina häst


Horse of Fame!

Rösta in din favorit i Horse of Fame!

Hippsons läsare har nominerat kandidater till årets plats i Horse of Fame. Från dessa har sedan juryn på Hippsons redaktion tagit fram tre slutgiltiga kandidater. Nu är det upp till er att rösta fram årets Horse of Fame-häst!
Vilken häst vill du rösta in i Horse of Fame?
       Saint Amour         Scandic         Stand By Me 

Gå in på www.hippson.se och gör din röst hörd!!


Själv röstar jag på Saint Amour. Gillar den lilla hingsten, även ägarna Group 2008 verkar vara ett bra gäng bakom denna häst och vi får hoppas att de låter honom stanna hos Svante och i Sverige.
Sen gillar jag ju såklart Saint Amour lite extra efter som han, liksom min häst, är efter Stakkato.




Måndag-tisdag

Igår var Flu först i skritten på morgonen och sen gick jag en promenad och sprang lite med henen på banan (hehe kanske inte så lyckat då hon brallade och började galoppera men som tur var så lyssnade hon direkt när jag proooa)


Idag var jag ner på morgonen och då gick hon i skritten när jag kom, men då var hon iaf framskrittad :)
Gjorde iordning lite snabbt och skrittade lite på travbanan och travade även där, sen gick jag in på banan och galopperade lite över en bom. Hon var fin och lite på tå på slutet eftersom de blåste ganska mycket!
Åkte ner på kvällen igen och borstade och mockade, var och kollade på ännu en hästgård som inte motsvarade våra förväntningar :/

Första inomhustävlingen

Åkte till Rimbo, fin anläggning de fått. Flu skötte sig väldigt bra, var dock lite jobbig i lastbilen på vägen dit.

1m Avd B 0 fel

110 Avd A 9 fel


Hoppade 1m Avd B och hon kändes jätte bra, inte alls spänd eller tittig och tyckte det var roligt igen :)

I 110 så petar hon hinder nr 4 med bakbenen, vi hade inte perfekt rytm till de hindret men hon kunde nog lyft lite till där. Sen till hinder nr 7 så sitter jag och funderar på om jag ska rida innanför eller utanför kombinationen och fokuserar inte på hindret och Flu går åt sidan, vänder upp igen och avslutar banan.

Vet att jag måste rida hela tiden och att jag måste ha en plan, blev nog lite för nonchalant själv för det "bara" var ett räcke. Skärpning till nästa tävling.

Roligt att hon iaf känns fräsch och glad igen :D

Underbara häst <3

Igår red jag på banan, hon var så otroligt fin. Satt och myste och bara njöt av att rida henne.
Skrittade fram i 10 min på stallplanen, hade inga reflexer så ville inte skritta ut då, satt och red serpentiner och 8-volter. Sen gick jag in på banan och travade henne i lite friskare tempo utan krav i bägge varven, började arbeta henne med mycket tempoväxlingar och innanför spåret. Gjorde lite byten i galoppen och när man sen ska in på volten så känner man på hela hästen att hon väntar på ett byte, frustar och skuttar till men "byter" till den galoppen vi redan har. Tvingade mig att börja lägga ner henne efter ca 35 min, när hon är så där fin som hon var igår skulle jag kunna sitta och rida timmar ;)


När jag köpte henne trodde jag visserligen att hon skulle bli finare att rida på marken men att hon skulle bli så här fin och roligt hade jag faktiskt inte vågat hoppats på. Ångrar att vi inte filmade passen i början när hon sprang med huvudet i taket och bara tjafsa, sänkte ryggen och orkade inte ens galoppera ett varv i ridhuset även om jag stod i lätt sits. Ångrar även att vi inte tog några kort, jag tyckte inte hon var så fin då men gud va kul det hade varit och jämföra henne med då och nu. Även om hon kanske inte är perfekt nu så har det hänt så otroligt mycket och det är så roligt att höra beröm om hur fin hon blivit från folk som sett henne från hennes tid i Tyskland eller hennes första tid här i Sverige.

Har ändrat klasser på söndag och kommer rida 1m Avd B och 110 Avd A i Rimbo.

Malin var med och tog kort, de blev inte så bra ute i mörkret men i stallet tog hon jätte söta kort på Flu.
Jag skulle vara med på några bilder med henne men min söta häst ska bara gosa, fiffla i mitt hår eller hitta på andra bus *hihi* men vissa kort blev bra iaf.


Funderingar

"Marina hade vi definitivt köpt om det inte var för hennes ålder, hon var lite för gammal tyckte vi. Jag tyckte om henne jättemycket, hon var väldigt stuttsig på backen men när hon jobbade bra då var hon superfin!"

Så skriver Astrid i sin blogg, en blogg jag läser dagligen http://astridstraning.blogg.se/

Direkt när jag läste detta tyckte jag det bara var konstigt, är väl 2 saker man i alla fall vet när man provar en häst, kön och ålder.
Att sen då komma och säga att anledningen att man inte köpte hästen var p.g.a åldern låter i min värld väldigt kontigt. Om jag var ute efter en häst och ville ha ett sto som max var 10 år så skulle jag inte ens ödsla min och hästägarens tid och åka och provrida en valack som var 15 år om jag visste redan innan att det inte skulle spela någon roll hur bra det än gick för köpet skulle inte bli av oavsett.

Sen kan det vara så att om man tex. provar hästar i försäljningsstall så kan de ju vilja att man sitter upp på fler hästar och då är det en annan sak. Men om man ringt på en annons eller blivit tipsad som en häst av sin tränare så borde man i alla fall veta lite om hästen.

Jag hade en som provade min ena häst förut men backade sen p.g.a åldern, vilket jag ändå tycker är konstigt när man vet om det innan och hästen uppfyller alla andra förväntningar (självklart kan de vara "gammla eller knackiga) men då är det ju en helt annan sak.

Vad tycker Ni?



Träning hos Micke


Igår var det träning hos Micke :D Flu var riktigt laddad och tyckte livet var super skoj, jag tycker det är roligt att hon känns så fräsch så jag blir bara glad men snart kan hon väl ändå lugna ner sig lite ;)

Hoppade fram på ett räcke med block framför (nr 3) i vänster varv, hon studsade fram till hinder och Micke tyckte hon såg ut som en handbollsmålvakt *haha*. Hoppade väldigt bra men svårt och få till jämn och fin galopp, sedan hoppade vi räcke ur kort sväng med stor vattenmatta bakom (hinder nr 2) och på båge ner till hinder nr 3, svårt att få henne ta ut svängen eftersom de är grejer i alla hörnen hos Micke, är det inte boxar så är det hinderstöd eller sockerbitar men det är nyttigt för henne, så första gången hade vi bara ett galoppsprång på oss på böjt spår och hon blev lite förvånad men hoppade bra iaf men jag missar svänga till hinder nr 3, ganska svår sväng.

Sen hoppade vi bana, Flu studsade runt och tyckte livet lekte, jag var helt slut när vi var klara. Hon var inte i en bom (som vanligt) hoppade stort och fint och väldigt pigg. Micke sa att de va bra ridit och att hon verkligen inte blir lätt när hon är så.

Hoppade banan ett varv till och det kändes bättre, fortfarande lite väl pigg men bättre.

Micke sa efter att hon ser super fräsch ut men att hon är för pigg. Att det var bra ridit och att han gillar min attityd, förr tyckte han jag var för mycket perfektionist och la volt om jag hade tyglarna lite konstigt eller spöet (haha var nog lite så också)

Sen så hade jag tydligen lovat middag och utekväll på Café Opera om jag inte red 135 innan december, haha.




Tömkörning

Igår tömkörde jag Flu ute medans Malin mockade och fixade allt i stallet ;)

Flu var galet pigg och stark men jag fick lite ordning på henne efter ett tag. Det svåra är att hon vid ett ställe nästan bryter av till skritt och är jätte lugn medans på andra slutna delen på volten travar hon på massa och vill bara sticka iväg i galopp..

Bara att kämpa på och lära henne lyssna mer på mig och tror även det blev lite svårare igår för att hon endast gick i skritten i måndags, men de ska hon ju ta.


Skrittmaskin

Igår fick Flu gå 40 min i skritten medans jag mockade och la in mat och nytt spån.Hade lite halvbråttom då mäklaren ringde vid halv 6 och sa att några skulle titta på huset halv 1 på tisdagen, bara hem och hjälpa pappa..

Satte på Flu BackOnTrack och hon fick stå med dem i 3 timmar, så malin och jag åkte ner efter Svenska Hollywoodfruar och tog av dem och satte på annat täcke.

Har missat Hamre :( Såg att boxpengarna skulle vara inne 5 okt (igår) och jag hade inte så mycket pengar på mitt TDB konto, får ringa dem sen och höra. Hoppas jag kan åka iaf.

Annars blir det Rimbo, Stäket och UVFK, ska ringa Avesta och kolla om det finna möjlighet till daguppstallning annars är det ingen vits att åka dit eftersom hon inte står i lastbilen mellan klasserna, tyvärr..

Bröstcancer

Det kan vara du som blir drabbad i bröstcancer, det kan vara din älskade flickvän, sambo, fru, mamma eller syster, som upptäcker en knöl i sitt bröst. Då kommer du vilja göra allt i din makt för att din käraste ska överleva och besegra cancern. Vänta inte tills då utan agera nu! Vi kan tillsammans bidra till att forskningen går framåt, att fler kvinnor besegrar cancern och går som segrare ur den långa, tuffa och hårda kampen. Vi måste hjälpas åt och stödja varandra, följ mitt råd och bidra du också. Varje krona räknas!




Super Fly med sina BackOnTrack









Ingen proffsfotograf kanske, sen hade jag ju bara min mobil så kan ju skylla på det ;)

Både täcket och hasskydden passade bra och igår hade hon dem på sig i 3 timmar, man ska vänja dem vid BackOnTrack:

Från BackOnTrack.nu

Hur börjar jag?
Alla Back on Track-produkter ska börja användas gradvis. Börja med produkten under max 4 timmar de första 2-3 dagarna. Hästen får då möjlighet att vänja sig vid den effekt som tyget ger.

Anledningen till att vi rekommenderar att man inleder med max 4 timmars användning, är att vi vid enstaka tillfällen ser att hästens led svullnar efter någon dags användning. Detta beror på den ökade blodgenomströmningen, vilket faktiskt är ett gott tecken på det keramiska tygets effekt. Det går bra att fortsätta med produkten, alternativt att göra uppehåll tills reaktionen gått tillbaks och sedan inledningsvis använda dem i kortare intervaller. Reaktionen är en följd av den ökade blodcirkulationen.

Hur ska Back on Track användas?
Vid kotledsinflammation, gaffelbandsskada, senskada eller ryggproblem bör man efter introduktionsperioden öka användningen till minst 8 timmar per dygn, gärna längre. Fortsätt dagligen att använda BoT under 4 veckor. Därefter ska man göra uppehåll i 1 vecka innan man åter använder BoT i 2 veckor. Gör sedan uppehåll var tredje vecka för att undvika att hästen vänjer sig vid paddarna eller täckena. Alternativt kan man använda BoT någon dag före och efter träning/tävling men sedan göra uppehåll under ett par dagar.


Strömavbrott och hoppning

Red Flu uppe i Naffes ridhus, när jag satt och travade fram så blev det plötsligt mörkt. Flu blev lite förvånad och jag var glad att vi inte red an ett hinder då..

Som tur var så var Pelle i ridhuset och fixde tillbaka strömmen :)

Flu kändes pigg och fin, värmde upp lite på en sockerbit.
Sen hoppade jag en grind och varierade långa och korta anridningar, Malin som inte sett henne sen jag fixade sadeln och så tyckte det var stor skillnad på henne.

Hoppade bra och lyssnade, en gång så var hon inte fokuserad och kollade på grejer i hörnet och då vände jag ifrån hindret ( äen om hon skulle hoppat om jag red på men bara onödigt att få sånna språng så hon blir stressad) och då blev hon tjurig och reste sig lite med öronen slickade bakåt, hihi hon HATAR när jag vänder ifrån, vill göra allt rätt och blir så sur när det bir fel..

Sen flöt allt på bra, gäller att jag får henne lite mer fokuserad på mig när vi hoppar lågt och det tyckte jag att hon var sen :)

Nu står hon med sina BackOnTrack på sig för första gången, tyckte hasskydden var lite konstiga och hoppade jämnfota men hoppas hon vänjer sig snabbr :P

Ska ner igen till stallet och byta täcken för natten vid 10-tiden

Regn och blåst

Igår var det 30 min i skritten, vilodag. När jag skulle hämta henne gick hon med svansen som en arab och hade huvudet "på" grinden, hatar verkligen när hon blir så. Trodde hon skulle resa sig och hålla på men det gjorde hon inte som tur var :)


Idag red jag på banan i regn och blåst, kan ändå tycka det är lite mysigt. Regnjackan läckte men slängde på mig min whitaker när jag kom in så det var skönt. Red inte så länge kanske 30 minuter och hon kändes framåt och fin.
Imorgon blir det lite hoppning uppe hos Naffe.

Är anmäld 110 120 nästa söndag, tror de blir de klasserna jag rider. Går ju alltid att ändra annars.. Sen funderar jag på Hamre men aldrig varit där så vet inte hur de har de, eller jo red nog en 120 där på Mille för länge sen man han var ju inte tittig så sånt tänkte jag aldrig på förr. Samtidigt känns det som hon måste lära sig någon gång också och då måste jag utmana oss men skulle vara så trist och betala för meeting och det går som i Tierp.

Äh så ska jag inte tänka ju, måste läsa min bok om mentalträning tror jag :)

Gårdagen

Igår så tömkörde jag henne på utebanan, ska lägga in tömkörning på schemat 2 gånger i veckan. I början tyckte jag det var väldigt svårt att tömköra men efter bara ett par gånger så känner jag mig säkrare och säkrare. Hon var lugn och fin i början men när jag sedan skulle byta varv var det svansen i vädret, frustade och tyckte hon var så jäkla fin. Var rätt stark i galoppen men nu vet jag i alla fall hur jag ska göra.Jag (David, jag är verkligen oteknisk) kanske kan försöka lägga ut en film någon dag.

Malin kom cyklandes ner till stallet i mörkret, hade cyklat genom skogen helt ensam, hihi skulle jag aldrig gjort men men hon tog några bilder med Davids mobilkamera. Blev väldigt mörka tyvärr.








Träning hos Micke

För det första så var min häst pigg, glad, rörlig, busade, reste sig lite när hon blev ivrig och komma iväg och bjöd på hinder = Min häst mår bra igen :D :D

Micke sa flera gånger att hon såg så fräsch ut och äntligen kändes det som vanligt, inte haft den känslan på månader nu och har ju fått anledningen men så skönt att hon mår bra min älskling <3

Hoppade bana i arbetsgalopp, alltså ha dem på plats var sockerbitar samt 2 vanliga räcken på ca 50 cm.

Först värmde vi upp på volt och sedan ena linjen. Första varvet på banan var hon inte så med mig men andra var hon super. 3a b var det 8 meter mellan på 2 galoppsprång, 4 till 5 var det 6 korta.





Sen avslutade vi med att hoppa 2:an till 1:an och då låg 1:an på ca 90 1m och hon hoppade kalas.
Sen skulle vi vända på det och hoppa 1:an till 2:an så 2:an låg på ca 90 1m och 1:an låg på ca 60 cm och jag ligger lite nära, Flu tänker hoppa, jag är säker på att hon ska hoppa men hon ångrar sig och jag åker av *haha*


När jag pratade med mamma i telefonen: Ramlade av igår, aldrig hoppat så högt förr så kanske inte var så konstigt  :P
Hon blev lite nervös och sen började jag skratta och sa att hindret var 60 cm, hon ba men lilla gumman då..

Det är som Micke sa, hon vill inte slå sig så är det bara. Men då det var så himla lågt trodde jag hon skulle skutta över ändå men nepp, tror att jag kommer lära mig mycket på henne men någon läromästare är hon verkligen inte ;)



Kan inte annat än och älska henne, så fin <3

RSS 2.0