Stockholm Horse Game

Dålig uppdatering jag vet men har åkt hemifrån 05,30 lördag söndag och varit på tävlingarna till 21 tiden för vi satt och åkte mellan men hade hästen i box.
Hon har skött sig exemplariskt förutom 2 ggr när hon skulle ner från banan då det mest var på 2 ben *suck* alla fick slänga sig åt sidan. Tur att jag ringde och fixade så vi fick box så pass nära banan i alla fall.

Fredag: 110 A:0 Flög av på framhoppningen så upp och det var ca 3 stycken kvar till jag skulle in. Flu blev väldigt stressad så jag "vände med hjälp av staketet". Var i alla fall felfri på hinder men hade 3 tidsfel.

Lördag: 110 A:0 Kval till Lilla Speed: Hon var så jäkla fin, kunde lägga upp galoppen och vända lite mer än jag brukar kunna. Var felfri och plac 13 :) 24 bästa gick vidare till final

120 A:0 Kval till Lilla Rundan: Tok nervös, trött jag blir på mig själv.. I alla fall så hade jag dålig rytm och hittade inte alls samma fina flyt, var 7,5 timme mellan klasserna men måste lära mig att tänka och fokusera på rätt saker. Hade 1 ner på hinder nr 3 då vi kom i kors galopp och jag har hur lång tid på mig som helst och korrigera men gör inte det. Hade även 3 tidsfel.

Söndag 110 A:0 acc Final Lilla Speed Första utanför plac för ett par ryttare valde att inte stryka sig så blev det endast 5 placeringar, lite snopet men rundan var ändå inte så bra. Dock hoppade hon väldigt bra

Ska försöka ladda upp film, den blev dock kvar i bilen så vi har inte alla rundor.

Stockholm Horse Game

Red 110 idag, flög av på framhoppningen så hon var lite stressad på banan när jag gick in. Hon blir väldigt känslig när något går fel.

Vi var iaf felfria och det var en A:0 men då hon var lite stressad så blir hon så j*vla svår att svänga. Slutade på totalt 3 fel men hon har skött sig super hela dagen.

Ska snart tillbaka och fodra, promenad + sova

Dagens ridpass

Red på travbanan och idag var hon så duktig så :) Skritt, trav och galopp, inget bockande och tjafsande. Lagom pass på ca 35 min.

Fixade iordning det mesta inför imorgon och Stockholm Horse Game *lite nervös*

Gårdagens ridpass

Hoppträning för Lotta då Micke ska operera sig. Gick jätte bra, super nöjd :) Ullis (gamal stallkamrat) tyckte det var jätte stor skillnad på Flugan i kroppen, kul att höra :)

Hoppade fram lite och hon kändes lite slö, när det var min tur att hoppa banan kickade jag igång henne lite. 2a,b,c 1 galoppsprång ganska mycket fram, 5 korta ner till 3:an. 4 till 5 6 galoppsprång lite fram 5 till 6 (räcke med vattenmatta bakom) 3 fram. 7 till 8, 6 lite korta.

Flu hoppade väldigt bra, lydnadsplank och lite tittiga hinder men det är bara bra. Hon var inte i en bom, så himla fin. Avslutade med att hoppa banan en gång till på 125 och  hon hoppade super, dock så ser jag ingen distans till lydnadsplanket (hinder nr 7) fast jag har typ 4 galoppsprång kvar så lägger jag en volt.
Lotta- Vad gör du?! Hon har ju hoppas super fram dit, vänta på en distans du behöver inte få panik för att du blir rädd om du inte ser en distans. Är ju bara ett räcke, hon kan gott ligga på vänta ibland.
Så där kan det bli på tävling ibland också så jag hoppade om banan från hinder nr 4 och då flöt allt på precis som det ska.
Lotta hade sagt till pappa att det är en sån himla fin häst. Rolig träning och kul att det för en gång skull kunde gå bra när jag red för Lotta, kanske för jag tränar på hur jag tänker :)





Pappa sa i lastbilen på vägen hem att ingen hade rivit på hela träningen, måste ju ändå anses rätt bra. Sen blev de väl kanske något stopp och lite volter och så men hästarna hoppade väl.



Hade lite att ta tag i när jag kom hem..

Grattis älskling <3

Idag fyller världens bästa hund, GUESS SULTANS OF SWING (Vinge eller Plutten) 11 år . <3



                            


Dagens ridpass

Tok fin på travbanan, lite pigg men skötte sig bra. Sen var jag klar och hoppade av och skulle gå med henne hem. Då kiommer en traktor med 2 vagnar efter med hö. Hon gör inget men när jag vänder smäller det :(

Reste sig och en gång till, tappade nästan henne. Fick henne lugn, av med martingalen och satte fast i tyglarna. Sen var det rodeo hela vägen hem suck, en av stallskötarna kom utspringangs och försökte hooa *hehe* Fast då var vi nästan hemma,otäck när hon reser sig så man har noll koll och det känns som hon ska gå över. En gång var det nära och hon tappade balansen och blev skit sur.

In på stallgången på med grimma och grimskaft, ut på utebanan som ligger vid stallplanen där han höll på att lasta av hö. Tänkte jag skulle ta konflikten på banan, hon gjorde inte ett skit. Gjorde allt rätt, ibland funderar man hur hon fungerar *suck*

Nej, nu ner tll stallet och mocka

Dagens ridpass

Skrittade fram på travbanan sen hoppade jag ett litet hinder med låda under, blev inte så märkvärdigt men bra och inte bara hoppa bommar på henne eftersom hon är lite tittig..
Hon var jätte duktig :) hoppade även lite omh svängar i bägge varven. Hade tagit kort på hindret men det vill sig inte, orkar inte tjafsa..

Travade och skrittade av på travbanan, hon var duktig.

I stallet pratade de om att jag måste gå över alternativt under en stor väg (Lidingövägen) och det känns som jag lika gärna kan stryka mig. Fattar inte hur det ska gå till med Flu, hon kommer resa sig och göra sg illa, skada någon annan eller suck just nu känns allt skit. Hade sett fram emot denna tävling men nu känns det bara fel, ska ringa de med uppstallning imorgon och höra hur de ser ut och hur de har med säkerheten osv. Kanske finns en plan för det hela, kan ju inte bara vara jag som har en hispig och dryg häst, eller?! Saknar Isis och Mille :(

 
Izak (Isis)


Millstone (Mille)

Hästbloggar

Tänkte tipsa om bloggar jag läser, har ni någon ni tycker jag glömt så kommentera gärna. Alltid roligt och följa hur det går för er :)

1. Mikaela Zimdahl

Ni kan läsa hennes blogg här.


2. Rebecca Richard

Ni kan läsa hennes blogg här.


3. Emmyh

Ni kan läsa hennes blogg här.

4. Ida Aronsson

Ni kan läsa hennes blogg här.

5. Therese Nyman

Ni kan läsa hennes blogg här.


Veckoplanering

Måndag: Hoppa tittiga hinder
Tisdag: Travbanan
Onsdag: Hoppträning för Lotta Schultz
Torsdag: Markarbete
Fredag: Tävling
Lördag: Tävling
Söndag: Tävling



Coolaste lastbilschauffören  ;)

Gårdagen

Flu gick i skrittmaskinen medans vi var ute med hundarna, mockade och fixade.

Startlistorna har kommit till Stockholm Horse Game och jag är redan nervös, typiskt.
Hoppas verkligen Flu kan sköta sig och gå som en normal häst där, antar att det är ganska stort. Kommer vara så mycket folk ute på fredag, lär få åka där bak med henne.

Tävling på Aspvik

Vaknade imorse av att det vräkte ner men kände att en klass vill jag rida i alla fall eftersom jag ändå betalat 460 kr (kul och efteranmäla..)

Banan var så blöt, regnat massor och det var stora pölar och när jag skulle gå banan så sjönk jag ner med halva stövlarna. Flu var jätte fin på framridningen/framhoppningen och gjorde allt rätt.

Väl på banan så var Flu väldigt tveksam till underlaget. Styrde mot 1:an och hon stod emot men det kan hon göra ibland så red mot 2:an också en oxer, smackade, tryckte i sporrarna samt la till spöet ( aldrig gjort förr) sen hoppade vi 3:an och sen tackade jag för mig och klappade om henne massor.

Hon brukar tycka det är kul att hoppa, suger på hinder och hoppar alltid stort och fint. Hon är för fin för att jag ska sitta och tvinga runt henne i en 1m klass när hon så tydligt vsade att hon inte gillade underlaget. Det förstår jag, gjorde inte jag heller. Många strykningar, lite trist men nya tag i Stockholm där jag rider 110 fre 110 120 lör

Dagens ridpass

Var först och kollade in Matildas nya häst, Ankan, söt häst som med lite mera muskler kommer bli jätte bra. Hon verkar passa bra med honom och det är ju i alla fall det allra viktigaste.

När jag kommer ner till stallet står hästen på gången och Malin står och borstar (hon hade cyklat dit för att det ändå regnade så mycket så de behövde skjuta på höjdhoppningen på Tv). Fick lite dåligt samvete då hon trodde jag redan satt och red så nu fick hon se hela passet + att mocka ;)

Red ett ganska lugnt pass på banan, travade henne lång och låg i bägge varven. Sedan höjde jag henne i formen och gjorde nästan avsaktningar. Alltså att jag som bryter av till skritt men precis innan hon bryter av så kommer jag fram i trav igen, på så sätt får hon ta i med bakbenen,

Galopperade henne lång och låg för att sen hissa henne i formen, red innanför spåret, flyttade henne lite för skänkeln och gjorde byten på en 8:a. När jag köpte henne kunde hon inte byta galopp men nu gör hon det oftast bra, ibland blir det lite för mycket luftsprång ;O

Skrittade av på travbanan.

Imorgon är det tävling 1m + 1m så jag och Malin var iväg och köpte batterier till kameran.

Hästpriser

Har tänkt lite på hästpriser och hur man egentligen vet vad en häst är värd eftersom det inte finns några riktlinjer att gå efter
Känns som det är omöjligt och veta vad en häst kostar eller vad ägaren begär, visst jag förstår att man inte vill lägga ut pris i en annons eller på sin hemsida av olika anledningar men man kan ju i alla fall ha en priskategori. Jag personligen tycker det känns helt meningslöst att ringa på en annons bara för att få veta priset på en häst och väljer därför bort de hästarna, priset är "tyvärr" relevant för mig när jag letar häst.

Som när jag letade häst så var jag till ett försäljningsstall i Skåne, jag berättade lite vad jag letade efter när jag ringde och sa att jag letade efter en häst för max 150 000 kr. Hon säger att hon har 3 som hon tror kan passa, åker dit och provar hästarna. En fastnade jag för, valack 8 år och hade startat 135 cm. Jag säger att jag gillade honom och vad svarar hon då?
- Ja det är en trevlig häst, honom begär vi 250 000 kr för! Jaha, men varför visar ni honom för mig då? Besviken åkte jag därifrån.

Som när det står i en annons tex. DYR, jaha vad menas med det? En person kanske tycker 100 000 kronor är dyrt medan en annan kanske tolkar det som att priset är satt till närmre en halv miljon.

Lika när det står, priset diskuteras. Hur menar man då? Om de tänkt sig kring 200 000 kr för sin häst och jag kanske var beredd att betala max 80 000 kr, hur ska vi då kunna diskutera oss fram till ett pris?

Eller när det står, pris 1 kr. Är de beredda att släppa hästen för 1 krona då? Såklart inte men vad säger de mig om jag letar häst. Absolut ingenting!

Ett annat exempel är när det står pris 1111111 kr. Nej jag tror faktiskt inte att en 9 åring som har gått 125 med placeringar kostar över 1 miljon, men vad begär de då? Ingen aning

Lugn häst

Igår blev det ett ridpass nere på travbanan och hon skötte sig exemplariskt, vad glad man blir då när man lagt ner så mycket jobb på att kunna rida där nere  :)

Red inte så länge, ca 35 minuter och eftersom hon varken bralla eller höll på och kasta sig fram och tillbaka fast det blåste ganska mycket så kände jag att det räckte för henne.



Har ett tävlingsträns som på bilden nedan men ett svart, ett av mina sidostycken har gått sönder.
Någon som vet om man kan köpa bara sidostycken eller om jag måste köpa ett nytt träns?

Lite bilder


Sötaste Super Fly


Debut 120 i Märsta


110 cm i Västerås


Min, bara min


Älskar dig <3


Borde i alla fall ha en till här :/


 



Super Fly

Född 2001, brun, sto, Hannoveraner                                                        

e. Stakkato, u. Labujana, e Landadel

Uppfödare: Uwe Buenger

Ägare: Therese Sundin


Super Fly (Flugan eller Flu som hon kallas hemma) är ett sto på ca 179 cm. Jag importerade henne från Tyskland som 6-åring och vi har haft en del otur med skador men nu är vi igång och har hittils tävlat upp till 120 klasser med placering och är kvalade till 130. Flu är en snäll häst med mycket personlighet, hon är lite tittig i hoppningen och väldigt rädd om sig. Hon gillar att arbeta och blir lätt uttråkad därför går hon i skrittmaskin varje morgon samt att jag rider på kvällen, hon har även en leksak i sin box.


Mitt mål med henne är att rida 130 i år.


Hoppträning för Micke

Igår vad det träning hos Micke och det var banhoppning, nyttigt då vi tränat en del teknik nu.
Började med att hon slog med huvudet en del när jag red fram och även när jag hoppade fram, fick sänka bettet 1 hål på ena sidan.

Hoppade bana på 10 hinder med 11 språng, ganska tittig och teknisk bana på 110 cm.

Var både mur, regnbåge block, stor vatten matta, grind, "steges grind" så det var perfekt för min som är lite tittig. Relaterade avstånd med både fram och tillbaka och mycket svängar och på böjt spår.



Första gången var det ganska vingligt och lite för mycket av och på. Andra rundan var det super ridning förutom till kombinationen då jag red på 4 istället på 5 så den linjen hoppade jag om. Micke tyckte hon hoppade som 1 miljon :D

Inte i en bom eller någon tendens till att tveka på hinder.

Hinner inte rida 110 på Aspvik i helgen på lördag för då är det Coldplay och inte heller hinner jag rida på söndag då David  har match och jag lovat vara en bra flickvän och komma och titta. :P
Har nu kommit fram till att jag efteranmäler 1 m. Inte för att tävla utan för att åka dit och inte tänka på placeringar och träna på att tävla, få en bra runda i kroppen inför Stockholm Horse Game.


Välkommen till min nya blogg!

Therese Sundin heter jag och är 24 år. Har en häst som jag tränar och tävlar med i hoppning.

När mina föräldrar skiljdes så behövde jag sälja mina två läromästare, Mille och Izak då jag inte hade råd att ensam stå för alla kostnader för två hästar. Bestämde mig för att köpa en yngre häst, åkte till Tyskland med min tränare och fastnade för Super Fly, ett sto e Stakkato - Landadel.

Provred 2 hästar samma kväll/natt som vi kom fram. Ena var en prinsesshäst (som Micke kallade henne) hon gjorde allt rätt och Micke sa att han aldrig sett mig rida så mjukt. Den andra var ett stort sto som egentligen inte var tänkt till mig utan till en annan elev som också åkte med, dock tyckte han att hon var för svår och Malin ville då att jag skulle sitta upp även om tyskarna undrade varför jag skulle upp på den stora hästen.

Var på väg att hoppa av flera gånger, hästen var oriden, sprang med huvudet i luften, orkade inte galoppera mer än ett par steg, reagerade inte för hjälperna och det kändes som inte fram och bak satt ihop.

Micke övertalade mig dock att prova hoppa henne och vad bra hon hoppade, vi fastnade direkt jag och min syster.

Åkte tillbaka och provred henne igen och denna gång bröt hon av mot hinderna hela tiden och verkade allmänt missnöjd, han som ägde henne sa - Little more canter Therese! No kidding tänkte jag men det gick bara inte, hon var sur över något. Kom sedan på att mina sporrar satt aningen längre ner än första gången jag provade henne, vi flyttade upp dem lite och sen gick det bra att hoppa. Borde redan där insett vad det var för primadonna till häst jag var på väg att köpa.

Micke tyckte jag skulle köpa prinsesshästen och att jag aldrig skulle lyckas få ordning på stoet eftersom hon var så oriden, hade jag kunnat köpa två hade jag köpt bägge men att bara ha en som gör allting rätt blir ingen utmaning för mig. Jag hade bestämt mig från dag ett, det var "den stora" eller ingen.

Har ägt Super Fly (Flu eller Flugan) i lite drygt 2 år och har många gånger varit nära på och ge upp och sälja hästen då jag känt att jag inte klarar av henne. Har lyckats ta mig igenom alla motgångar mycket tack vara min underbara syster Malin och min tränare Micke Schultz. Denna häst är speciell men jag vet att det är värt blod, svett och tårar. Jag bara vet det!


Flu när hon varit i Sverige i någon vecka.

RSS 2.0