Spännet på grimman

Jag vill att spännet på grimman ska sitta utåt, i stallet envisas de med att sätta det inåt och jag blir lika irriterad varje gång. Har alltid fått lära mig att spännet ska vara utåt så det inte skadar hästen nu säger hon som äger stallet att den spänns inåt så de inte ska fastna..


Bild från www.hooks.se

Ska köpa en ny grimma så jag slipper detta problem. Hade liknande hemma (ingen fölgrimma men) i stl FULL fast den var tyvärr för liten för henne. Då har jag inga spännen på hennes grimma och slipper problemet så kan hon ha en sån i hagen.


Så här tycker jag man har en grimma!
Bild lånad från http://www.hedmanshast.se/

Hur har ni spännet? Kanske jag överreagerar eller?

Kommentarer
Postat av: Evelina

jag spänner också sådär, har hört om en häst som fick djupa sår när den hade spännet innåt... Sen är jag väldigt nogrann med att sätta haken kettingen i stallgången "uppåt " om du förstår, min ponny bet ofta i kättingarna och när han var ung fastnade han i den när han bet för att någon hade satt den neråt istället och slet då upp mungipan ...:/

2009-11-20 @ 18:43:41
URL: http://evi0627.blogg.se/
Postat av: Anonym

Jag håller med dig! =)

2009-11-20 @ 19:03:25
URL: http://eemmapersson.devote.se
Postat av: MittLivMedHäst

Du överreagerar inte, spännet ska vara utåt..

2009-11-20 @ 19:48:32
URL: http://mittlivmedhast.blogspot.com/
Postat av: Jeanette

Jag personligen sätter alltid haken utåt men jag har varit med om att en häst kliade sig emot en annan hästs huvud och fastnade med haken i ögonlocket eftersom att haken var satt utåt, :O Men jag tror att risken är ungeför samma för skador åt vilket håll man än sätter den.

2009-11-21 @ 00:47:07
URL: http://jeeanette.blogg.se/
Postat av: Louise

Huh, bara jag som inte fattar vilket spänne det är? Den vid ganaschen? En pistolhake?



Om det är den framkommer det dåligt eftersom den övre bilden inte har någon.

2009-11-21 @ 21:39:23
URL: http://reitsport.blogg.se/
Postat av: Bella

Nej jag är helt inne på samma linje som dig och det var lika med dödsynd i gamla stallet om man satte karbinkaken inåt. Var nämligen en häst som på något sätt hade fastnat och fick ett djupt djupt jack av haken.



Tyvärr är inte alla i nya stallet lika noggranna som mig, är väl bara att acceptera att alla är olika,hehe=) Som tur är går inte våra hästar med grimmor i hagen!

2009-11-23 @ 14:19:14

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0