Gårdagen

Blev inga bilder, får fixa det skulle behöva en bra kamera..

Red en sväng på banan och det kändes ganska bra, verkade nöjd dock inte i början av galoppen men den kändes de bra. Karin, hon som äger stallet och hjälper mig tömköra, tyckte hon såg väldigt avslappnad och nöjd och att hon rörde sig bra. Måste få till så jag kan lämna sadeln på Mustang för omstoppning..


Sen klippte jag klart henne, blev rätt bra men vågade inte klippa huvudet får se om jag gör de sen. Var inte klar fören nästan vid 23 men kan inte åka till Micke med en halvklippt häst så var bara och kämpa på ;)




Mini trodde han skulle med till stallet, haha han är så söt.
Tror han blivit rätt ledsen om jag stängt, kör ju en sedan..



Guess sultan´s of Swing, Vinge eller Plutten


Bästa stallhundarna :)

Mustang

Igår var vi på Mustang för att kolla sadeln och mycket riktigt så hade hon breddat sig. När jag var där sist behövde jag rida med ett schabrack som hade ludd under och nu när han la på det så blev det för trångt för henne i fram och då låg den och tryckte, han sa att den då åker bak ca 1 dm för att det är där "den får plats".

Precis som Micke sa, så känns skönt att jag åkte och kollade.

Per, på Mustang, sa att han var säker på att det var sadeln som orsakat hennes ryggproblem och att jag kunde ha den men utan ludd, alltså bara ett vanligt schabrack nu. Han ska stoppa om den nästa vecka med bättre ull som ska ge lite mer svikt och det blir nog toppen.

Har fortfarande problem med hennes mugg, vill inte ge med sig :( Någon som har bra tips där?

Klippte henne igår, hann dock inte klart hela hästen med det sista tar jag idag. Ska försöka ta kort och visa resultatet :)

Pigg häst

Idag var det Karin som tömkörde Flu i ridhuset i halvstorm, Flu var pigg och stressad. Gick faktiskt inte så bra idag, blev riktigt svettig och andades i 190..

Imorgon är det dags att kolla sadeln, får se vad de säger och att de inte blir alldeles för dyrt :P

Hästskötare och tömkörning

Imorse var jag iväg och var hästskötare åt Matilda, 4 fel i 90 på Ankan. 0+0 på bägge Mille samt Ankan i 1m och 7:a resp 8:a :)

Skulle egentligen haft sovmorgon och kommit till 1m med Mille i lastbilen men Matilda tyckte vi skulle provlasta honom i den på fredagen (vlket jag tyckte verkade rätt onödigt då han bara klev rätt på under de året jag ägde honom) men men åkte dit iaf och visade sig att han inte alls skulle gå in, snopet tyckte jag men tydligen hade han börjat trixa så då bestämde vi att ja körde Ankan istället och Mille lurade de på i trailern.

Efter var jag hos FLu, tömkörde ca 30 min och gick en liten promenad efter. Hon hade på något vänster lyckats få ett sår i ena näsborren :/

Nej nu ska jag iväg på bio och David går runt och trampar

(Grattis Natta till segern i 150 i Umeå idag)

Ha en trevlig Lördag :D

Fredag

I fredags var det vilodag vilket innebar 30 min skrittmaskin morgon och 30 min skrittmaskin kväll, Flu verkade nöjd och glad.

Pubilkfavorit ;)

Igår hade pappa visning på huset så Malin,Pappa och David + hundarna var med till stallet och tittade när jag tömkörde.

Flu var så duktig, brallade bara iväg en gång men med tömmar går det ju att få stopp på henne till skillna från longering. Har börjat köra lite i trav längs fyrkanten och detta var tydligen väldigt roligt och underhållande för min publik :P

Hon fick gå i skritten efter medans jag och Malin mockade och fixade allt.

Nu sitter jag på jobbet och följer tävlingarna i Umeå via Equipe.

Min fina häst <3

Tömkörd 1 vecka och jag har t.o.m. lyckats köra henne i galopp nu :D

Karin körde tors,fre jag lör och sön Karin mån och jag tis.

Igår onsdag var vi iväg till Micke, hon kändes så mycket bättre och han tyckte inte han såg något förutom att sadeln gled bak lite (kanske kan ha betydelse, ska iaf iväg och kolla sadeln på Mustang nu på måndag)

Första språnget kändes de som hon skulle stanna men hoppade ändå, tror hon trodde de skulle göra ont men när hon kände efter kändes det nog bra för sen var hon riktigt fin. Hoppade inte så högt men nu har vi ju inte hoppat på ett tag heller och skulle mest dit och kolla vad Micke tyckte. Hoppade plank. Sen oxer oxer kombination och avslutade på ett räcke med vattenmatta med riktigt vatten i och lite bollar och båtar i.

Hade glömt min martingal men hon var duktig ändå, hihi så söt när de tog bort vattenmattan och hällde ut vattnet. Hon ser så rädd ut min jätte bebis, sen blev hon lite mobbad av Micke också *haha*


Detta har jag precis klickat hem, stl 165 cm.



Även 2 st hasskydd i stl L blev det.


Nu hoppas jag att de kommer snart så vi kan prova på Flu :D

Fina Super Fly

Igår så tömkörde Karin Flu och hon var verkligen duktig, roligt att se sin häst från sidan också. Var ganska lugn och såg rätt nöjd ut redan från början, inte lika stressad och spänd som hon kan bli. Jobbade igenom bra och var så nöjd efter :)

Skrittade 10 min i skritten som uppvärmning och karin körde kanske ca 30-35 min och sen gick jag och Malin en promenad efter med henne.

Hon ska köras 6 dagar och sen förhoppningsvis är hon bra, det som också känns bra är att hon inte tappar något när hon tömkörs.


Skadad häst och sjukdom

Har själv varit sjuk i ca 2 veckor och Super Fly har ont i ryggen men är behandlad så hoppas att hon blir bra snart. Missar DM och det känns lite tråkigt men misstänkte att Flu hade ont i ryggen redan efter Stockholm och det visade sig att jag hade rätt, tycker dock hon hoppat ganska bra ändå men har inte bjudit på hinder som hon brukat och varit i lite och det är hon i stort sätt aldrig.

Ska även kolla sadeln nu och se om den kanske inte passar. Nu ska hon longeras/tömköras 5-6 dagar och eftersom longera är omöjligt får vi tömköra lite. Dock är hon även där rätt speciell men jag får hjälp nu 2 dagar och sen kan jag förhoppningsvis köra lite i helgen själv.

Blir lite ändring av tävling, om hon blir bra efter denna vecka så ska jag rida följande:

Sollentuna 3/10 1m 110cm (eller bara 110)
Jälla 4/10 110 cm

Rimbo 11/10 110 cm 120 cm ( debut 120 cm inne)

Stäket 24/10 115 cm 120 cm

Hamre 30/10 110 cm  120 cm

Hamre 31/10 120 cm

Hamre 1/11 125 cm (debut 125 cm)

Avesta 7/11 120 cm 130 cm (debut 130 cm)

Gårdagens ridpass

Red lite på travbanan igår, blev ett kort pass för jag hade så ont i huvudet. Lät som det kom en älg från skogen och jag blev skit rädd, haha travade snabbt därifrån men Flu märkte nog inget. Kanske inte ens var något.






Har fått hem en bok om mentalträning och hoppas verkligen den kommer hjälpa mig, vet att jag kan och rider bra på träning men får inte riktigt till det på tävling. Det svåra med ridningen är ju att man alltid vill vara felfri i varje klass och de flesta människor har stor prestationångest och det kan leda till att man gör konstiga saker på banan, som jag hamnar tex. lätt i det läget att jag "backar" runt henne. Det är min spärr och jag ska läsa och ta till mig tips och råd i boken. 

RSS 2.0