Hästar

Något som inte alla verkar förstå är att det inte enbart är en hobby att ha häst. Om jag hade spelat tennis istället för att ha en häst hade jag kunnat valt att inte spela en kväll eller på en hel vecka om jag känt mig omotiverad och less men detta val har man inte som hästägare.

De flesta dagar på året älskar jag att åka ner till stallet och mötas av en gnäggande häst som är överlycklig över att jag kommer men det finns dagar då jag helst skulle vilja slippa att gå utanför dörren och bara få sitta i soffan, glo på tv och äta glass.

Att vara hästägare handlar inte om vad jag vill och hur jag känner mig, jag har ett ansvar att ta hand om min häst på bästa sätt. Det ska mockas, borstas och motioneras mm oavsett vilken dag det är, om det regnar och är kallt ute eller om jag hellre gjort något annat.


Det är mitt val att ha häst absolut men jag skulle ljuga om jag sa att jag tycker det är kul 7 dagar i veckan 52 veckor om året. Att ha en egen häst är inte bara en hobby, det är en livsstil och ett ständigt måste.


Trots detta så är det få dagar jag känner mig omotiverad att åka till stallet och de flesta dagar då jag fått ”släpa mig” dit så blir jag genast på bättre humör bara jag kliver in genom stalldörren. Alla timmar man lägger ner på hästen är ingenting mot vad man får tillbaka genom att umgås med dem. 
Hästar är min hobby men också mitt liv och jag skulle inte vilja byta det mot något annat i världen.







<3


Kommentarer
Postat av: Elin

Tänker precis likadant ;)

2009-11-06 @ 12:26:12
URL: http://elinpamlin.blogg.se/
Postat av: Elin

Sv: Tack :D

2009-11-06 @ 14:44:56
URL: http://elinpamlin.blogg.se/
Postat av: caroline

Fint stall:)

2009-11-06 @ 16:39:18
URL: http://internationalshowjumping.blogg.se/
Postat av: Ida

Håller med dig fullt ut! Stämmer precis!

2009-11-06 @ 16:52:58
URL: http://idaaron.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0